StoryEditor

Vlastník Markízy bude mať miesto Sarbua dvoch šéfov

15.09.2013, 19:15
Autor:
ihned.czihned.cz
Bývalý šéf mediálnej skupiny CME Adrian Sarbu (na snímke) bude mať dvoch nástupcov.

Dvaja najvyšší manažéri namiesto jedného povedú teraz mediálnu skupinu CME. Nahradia tak Adriana Sarbua, ktorý z pozície prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti dobrovoľne odišiel pred niekoľkými týždňami.

Novými šéfmi sa stanú Michael Del Nin a Christoph Mainusch. Prvý z manažérov pôsobí už štvrtý rok v najužšom vedení CME, predtým pracoval aj v spoločnosti Time Warner. Americký mediálny gigant skupinu CME spoluvlastní.

Christoph Mainusch zase prichádza so skúsenosťami manažéra , ktorý v minulosti pôsobil napríklad vo vedení televízie RTL. V mediálnom biznise sa pohybuje už šestnásť rokov.

"Títo manažéri sú náhradou za Adriana Sarbua. Rozhodli sme takto, pretože sme presvedčení , že vďaka svojim schopnostiam sa budú veľmi dobre dopĺňať," vysvetlil hovorca CME Mark Kobal, prečo sa majiteľ a zakladateľ firmy Ronald Lauder rozhodol angažovať pre vedúcu pozíciu vo firme dvoch manažérov.

V tlačovom vyhlásení si Lauder túto voľbu - ktorú odporučil výbor jeho riaditeľov - veľmi pochvaľuje. Verí, že pomôže jeho spoločnosti, ktorú trápia nepríjemné straty. Polročné výsledky ich ukázali vo výške 150 miliónov eur. CME pôsobí v šiestich krajinách, na Slovensku prevádzkuje napríklad televíziu Markíza.

"Michael Del Nin pôsobí vo vedení CME už od roku 2009 . Je šikovným šéfom, ktorý naozaj rozumie mediálnemu biznisu. Christoph Mainusch zase prináša bohaté skúsenosti s riadením spoločností, vrátane tých, čo pôsobia na trhoch, na ktorých sa pohybujú naše médiá," vysvetlil Lauder rozhodnutie svojej spoločnosti.

Rumunský manažér Adrian Sarbu skončil na pozícii šéfa CME 21. augusta. Dôvody jeho odchodu spoločnosť nezverejnila.

Nie je teda jasné, či za to mohla už spomínaná strata spoločnosti . Prakticky okamžite po Sarbuovej rezignácii spoločnosť rozhodla, že jeho nástupcu vyberie komisia riaditeľov, ktorú viedol člen predstavenstva CME Duco Sickinghe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 01:46