Letisko Košice. FOTO: Letisko Košice
StoryEditor

Lety do Švajčiarska sa stali dostupnejšie, Košice s Zürichom spojila nová letecká linka spoločnosti Swiss

27.03.2024, 15:53
Autor:
TASRTASR

Prvý let na linke z Zürichu s popoludňajším príletom a odletom v Košiciach absolvoval stroj Airbus A220.

Nová pravidelná letecká linka od stredy spája Košice a švajčiarsky Zürich. Spustila ju švajčiarska letecká spoločnosť Swiss International Air Lines. Linka bude prevádzkovaná trikrát týždenne, okrem stredy aj v pondelok a piatok.

Prvý let na linke z Zürichu s popoludňajším príletom a odletom v Košiciach absolvoval stroj Airbus A220. Informovalo o tom košické letisko.

Ide o jediné priame letecké spojenie Slovenska a Švajčiarska, ktoré prináša aj nové možnosti letov s prestupom v Zürichu.

image

Na biznis a cestu z „týždňovky“. Linka Bratislava – Košice nemá primárne slúžiť turistom, tvrdí štát

"Je to významný míľnik v našom úsilí spájať východné Slovensko so svetom. Letecké spojenie Zürichu a Košíc nielenže spája dva dynamické regióny, ale tiež otvára množstvo globálnych príležitostí pre našich cestujúcich," uviedol výkonný riaditeľ košického letiska Thomas Dworschak.

Riaditeľ pre predaj na Slovensku pre skupinu Lufthansa a Swiss Stefan Bednar poukázal na to, že Švajčiarsko a Slovensko majú dlhodobo úzke ekonomické a kultúrne väzby.

"Nová linka Košice - Zürich by mala osloviť ako obchodných cestujúcich, tak aj cestujúcich letiacich za oddychom," povedal. Ide podľa neho aj o pohodlný spôsob dopravy pre slovenskú komunitu vo Švajčiarsku.

image

Londýnske Letisko Heathrow má za sebou najúspešnejší február. Počet cestujúcich prekonal úroveň spred pandémie

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka označil linku za most medzi kultúrami, ekonomikami a komunitami, ktorý prináša obrovský potenciál pre rast a rozvoj Košíc a celého východného Slovenska.

"Zvyšuje našu dostupnosť smerom ku kľúčovým globálnym trhom a posilňuje naše väzby so Švajčiarskom," skonštatoval. Vytvára to podľa neho priestor aj na posilnenie cestovného ruchu.

Za významný míľnik vo vzájomných vzťahoch krajín označil zriadenie linky aj švajčiarsky veľvyslanec na Slovensku Peter Nelson.

 

01 - Modified: 2024-04-23 06:54:23 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko z červených čísel rekordné tržby nevytrhli. Poprad chce viac peňazí z turizmu (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-04 11:31:31 - Feat.: - Title: Letisko Košice spustilo letný letový poriadok 03 - Modified: 2024-03-19 23:00:00 - Feat.: - Title: Na biznis a cestu z „týždňovky“. Linka Bratislava – Košice nemá primárne slúžiť turistom, tvrdí štát 04 - Modified: 2023-12-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Len pre vyvolených? Zverejnili zoznam najdrahších miest na svete, za život tu zaplatíš čoraz viac peňazí 05 - Modified: 2023-09-13 22:02:35 - Feat.: - Title: Slovenské nebo sa zobúdza. Letiská chystajú moderné airbusy aj prestup cez Švajčiarsko
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 08:08