StoryEditor

Kuehne + Nagel otvoril logistické centrum

26.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Kuehne + Nagel včera v Bratislave otvorila logistický terminál na ploche 5 800 štvorcových metrov. "Na Slovensku sme našli dobré podmienky. V krajine vidíme kontinuálny vývoj a tak verím, že toto nebol posledný krok v rozvoji našej firmy na Slovensku," povedal prezident skupiny Kühne + Nagel International Klaus-Michael Kühne.
Nový terminál je distribučným a colným skladom, pričom sú v ňom umiestnené aj administratívne priestory. "Do jeho výstavby naša spoločnosť priamo neinvestovala, postavil ho pre nás investor a my mu platíme nájomné. Predpokladám však, že terminál mohol stáť zhruba tristo miliónov korún," vysvetlil regionálny manažér spoločnosti Pavol Jelenek.
Kapacita nového skladu dosahuje šesťtisíc paletomiest, skladovacia výška je 10 metrov. Spoločnosť Kuehne + Nagel má okrem nového terminálu špeciálny sklad na nebezpečný tovar v bratislavskej časti Petržalka, ako aj pobočku v Košiciach. Klientmi logistickej firmy sú spoločnosti z oblasti automobilového priemyslu, potravinárskeho a spotrebného priemyslu, ako aj firmy pôsobiace v odvetví ťažkého strojárstva.
"Naším zákazníkom je napríklad U.S. Steel Košice, pričom zaujímavá je pre nás najmä oblasť automobilového priemyslu, potenciál vidíme aj v spolupráci s dodávateľskými firmami pre automobilky," povedal manažér obchodu Milan Gjabel. Spoločnosť Kuehne + Nagel bola na Slovensku založená v roku 1991 a v súčasnosti zamestnáva 56 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 22:43