StoryEditor

V Tipose sa striedajú šéfovia

09.11.2006, 23:00

Národná lotériová spoločnosť Tipos má od stredy nové vedenie. O zmenách na všetkých postoch jej predstavenstva a dozornej rady rozhodlo ministerstvo financií ako jediný akcionár spoločnosti.
"Sú určité funkcie, kam s novou vládou prichádzajú automaticky noví ľudia," vysvetľuje kroky rezortu jeho hovorca Miroslav Šmál.
Funkciu generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva firmy Tipos zastával takmer štyri roky Stanislav Žiačik. Od stredy ho nahradil Peter Kapusta, ktorý bol osem rokov vo vrcholnom manažmente spoločnosti RBK Šport, ktorá je výhradným zastúpením firmy Reebok na Slovensku. Neskôr pracoval v českej firme X Sports.
Samotný Žiačik svoje odvolanie očakával a považuje ho za logické: "Deje sa to všade vo svete, je to realita. Vzhľadom na dobré hospodárenie Tiposu som si však nechával 10-percentnú šancu, že na poste ostanem," priznáva. "Dostal som dôveru akcionárov v minulosti. Mal som chuť a odhodlanie pracovať. Rozširovali sme siete stávkových kancelárií, oživili klasické hry a rozbehli stávkovanie cez internet. Teraz jednoducho musím fungujúcu firmu odovzdať do rúk novému šéfovi," hovorí Žiačik.
Novovymenovaný riaditeľ Peter Kapusta chce pokračovať v nastúpenom trende a udržať tempo rastu spoločnosti Tipos a jej hospodárskych výsledkov. Stojí pred ním napríklad aj úloha spustiť tipovanie cez mobilné telefóny.
Tržby Tiposu vlani stúpli približne o štvrtinu na rekordných 3,8 miliardy korún. Za prvých deväť mesiacov tohto roka utŕžil Tipos takmer 3,5 miliardy. "Budúce plány nechce nový riaditeľ zatiaľ komentovať, urobí tak až po prevzatí agendy od bývalého vedenia," povedala Viera Krúpová, riaditeľka marketingu spoločnosti Tipos.
Na post predsedu dozornej rady bol v stredu vymenovaný Roman Ožvold za odvolaného Petra Malíka. Zmeny neobišli ani ďalšie štyri posty v predstavenstve a dva v dozornej rade. "Minister nechce kritizovať prácu pôvodných členov vedenia Tiposu. Spolieha sa však na dlhoročnú prax novo vymenovaných členov, ktorým plne dôveruje," tvrdí Šmál.

Prehľad zmien vo vedení spoločnosti Tipos
Funkcia Odvolaný Vymenovaný
predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Stanislav Žiačik Peter Kapusta
členovia predstavenstva Ivan Jaroš Stanislav Fuňa
Milan Homoľa Ivan Litvaj
Juraj Laurinc Milan Knop
Štefan Dobák Ján Barczi
predseda dozornej rady Peter Malík Roman Ožvold
členovia dozornej rady Peter Papánek Vladimír Štric
Ján Murgaš Tomáš Richter
Zdroj: Ministerstvo financií SR

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. máj 2024 12:05