StoryEditor

T-Mobile vyhlásil vojnu o dáta

23.08.2006, 00:00
Podľa generálneho riaditeľa mobilného operátora T-Mobile Roberta Chvátala sa začína na Slovensku bitka o mobilné dáta a práve T-Mobile sa chce stať lídrom v poskytovaní mobilného internetu.

Generálny riaditeľ mobilného operátora T-Mobile Robert Chvátal včera vyhlásil vojnu konkurencii v poskytovaní mobilného internetu. "Na Slovensku sa začína bitka o mobilné dáta," povedal Chvátal. Včera T-Mobile zvýšil maximálnu rýchlosť služby Rýchly internet na 5,3 Mbps a umožňuje bratislavským zákazníkom využívať v sieti UMTS nadstavbu HSDPA. Takéto rýchle pripojenie nemá podľa Chvátala v Európe konkurenciu. Firma ho poskytuje len v Bratislave. T-Mobile pokrýva mobilným prístupom na internet takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska v 900 mestách a obciach a chce sa stať lídrom na trhu mobilného internetu. Konkurenčný operátor Orange sa včera nechcel vyjadriť, odpovie dnes na tlačovej konferencii.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. máj 2024 13:52