StoryEditor

Trnava chce postaviť technologické centrum

11.02.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Mesto Trnava má už takmer päť rokov záujem inštalovať na svojom území podnikateľský inkubátor a technologické centrum. Priestor pre začínajúcich podnikateľov chce vyčleniť v bývalom areáli podniku technických služieb, ale samospráve sa nedarí získať na spolufinancovanie zdroje Európskej únie.
"Už v roku 2003 sme vypracovali projekt na inkubátor a centrum a podali sme ho do grantovej schémy pre rozvoj inovácií a technológií Intereg. Neboli sme však úspešní," tvrdí hovorca mesta Pavol Tomašovič. O rok sa situácia podľa jeho slov zopakovala, vo finálnom rozhodovaní dostal prednosť inkubátor v Sládkovičove. Celkové náklady na projekt boli vyčíslené na 68 miliónov korún. V cene bola výstavba, zariadenie inkubátora a marketingové aktivity na jeho spustenie. "Trnava chcela projekt kofinancovať sumou vo výške 25 percent, čo predstavovalo viac ako 17 miliónov korún. Náš záujem neutícha," dodáva Tomašovič. Ale po predchádzajúcich skúsenostiach sa radnica rozhodla projekt upraviť s dôrazom na výstavbu technologického centra. "Je to dané vplyvom zmien v podnikateľskom prostredí a zámermi vedenia mesta Trnava. Prioritou je, aby Trnava v najbližších rokoch vystupovala ako miesto na umiestnenie investícií v oblasti IT technológií, vedy a výskumu," uzatvára Tomašovič.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
13. máj 2024 08:12