StoryEditor

Talianskych hotelierov zaujíma Slovensko

27.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Talianski podnikatelia z Calabrie diskutovali so svojimi slovenskými kolegami o možnostiach spolupráce v oblasti priemyselných odvetví a obchodu, ako aj v cestovného ruchu. Na bilaterálnych rokovaniach, ktoré sa tento týždeň uskutočnili v Banskej Bystrici a Prešove, sa talianski podnikatelia informovali aj o možnostiach výstavby päťhviezdičkového hotela na Slovensku. "Otvorili sa aj rokovania so zástupcami spoločnosti SkyEurope Airlines o prevádzkovaní priamych letov zo Slovenska do oblasti Calabrie," uviedla Dagmar Hlavatá, hovorkyňa ministerstva hospodárstva. Diskusie slovenských a talianskych podnikateľov sa zamerali aj na oblasti spracovania dreva, výroby nábytku, dodávky ovocia a zeleniny či čistenia odpadových vôd.
Po misii talianskej skupiny podnikateľov sa konalo prvé zasadnutie Slovensko-talianskej pracovnej komory na podporu malého a stredného podnikania v Bratislave. V rámci diskusie sa zúčastnení zhodli na tom, že hospodárska spolupráca Slovenska a Talianska na regionálnej úrovni by sa mala naďalej upevňovať.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 20:17