StoryEditor

Novinári ocenili šéfa Raiffeisen

20.06.2007, 00:00

Organizácia European Business Press (EBP) udelila výkonnému riaditeľovi Raiffeisen International Herbertovi Stepicovi ocenenie Európsky manažér roku 2007. Ocenenie v pondelok v Sopote prevzal z rúk prezidenta Poľskej národnej banky Slawomira Skrzypeka a prezidenta EBP Ralpha Büchiho.
Herbert Stepic získal najvyššie ocenenie európskych ekonomických novinárov za vynikajúcu prácu pri rozvoji jeho spoločnosti, ktorá patrí medzi popredných hráčov v bankovníctve strednej a východnej Európy. Ako výkonný riaditeľ Raiffeisen International a viceprezident správnej rady väčšinového akcionára Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) bol a stále je v regióne považovaný za pioniera. Svedčí o tom fakt, že prvý spoločný podnik začal pracovať v Maďarsku už pred dvadsiatimi rokmi, čiže takmer tri roky pred pádom železnej opony. V súčasnosti riadi 2 900 zastúpení bánk a lízingových spoločností na 16 trhoch regiónu a vyše 50-tisíc zamestnancov. Cena sa udeľuje na základe hlasovania členov EBP, ku ktorým patrí Financial Times, The Wall Street Journal Europe či Handelsblatt. EBP vznikol v talianskom Como v roku 1962 a v súčasnosti združuje 58 popredných európskych finančných a ekonomických denníkov a časopisov v tridsiatich krajinách. EBP začal oceňovať európskych manažérov, podnikateľov alebo firmy v roku 1991 a odvtedy cenu získali napríklad Ingvar Kamprad zo švédskeho koncernu IKEA, Jorma Ollila z Nokie či bývalý šéf Volkswagenu Bernd Pischetsrieder.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
09. máj 2024 20:41