StoryEditor

10 akcií, ktoré vám zarobia aj počas krízy

11.07.2013, 00:04
Deutsche bank odporúča investorom, koho akcie sa oplatí kupovať v čase krízy.

Deutsche bank odporučila 33 akcií, do ktorých sa práve teraz oplatí investovať. Vybrali sme pre vás desať z nich.

1. PNC Financial Services

Hodnota aktív americkej finančnej spoločnosti pôsobiacej v devätnástich amerických štátoch sa odhajuje na 300 miliárd dolárov a čistý zisk v prvom kvartáli stúpol o 23%. Spoločnosť sa zameriava na súkromné spoločnosti aj vládne organizácie.

 

 

2. Citigroup

Citigroup sídli v New Yorku a patrí medzi najväčšie americké finančné spoločnosti. Zaoberá sa aktivitami v bankovníctve, obchode s cennými papiermi a tiež poisťovníctvom. Napriek nedávnym problémom, kedy bola Citigroup nútená zaplatiť agentúre Fannie Mae 968 miliónov dolárov, sú akcie tejto megabanky pre investorov stále veľmi atraktívne. Citigroup bola obvinená zo zverejnenia zavádzajúcich informácií, aby prinútila agentúry ku kúpe hypoték v objeme 3,5 miliardy dolárov.

 

3. JPMorgan Chase

JPM sú s aktívami v hodnote 2,5 trilióna dolárov najväčšou americkou bankou. Akcionári tejto finančnej spoločnosti dostanú mesačne dividendu v hodnote 0,38 USD na akciu.

 

4. AIG

Akcie americkej poisťovacej spoločnosti AIG za posledný rok stúpli o viac ako 25%. Napriek tomu, že Goldman Sachs im znížili rating na "neutrál", podľa Deutsche bank sa ich akcie kupovať oplatí.

 

5. Johnson & Johnson

Americká farmaceutická spoločnosť, ktorá patrí medzi popredné svetové značky, zaznamenala v uplynulom roku 20%-ný nárast. Jeho vzostupu pomohlo oslabenie trhového postavenia jeho konkurencie, farmaceutických firiem Pfizer a Merck.

 

6. Honeywell International

Technologická a výrobná spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou, ktorá má svoje zastúpenie aj na Slovensku, nedávno získala kontrakt od spoločnosti Airbus v hodnote 37 miliónov dolárov. Akcie to vystrelilo o viac ako o 25%.

 

7. General Electric

Jedna z najväčších a najvýnosnejších amerických spoločností sa zaoberá rozličnou výrobou, technológiami a službami. Je tiež známa svojimi častými a rozsiahlymi inováciami. Od začiatku roka hodnota jej akcií stúpa, čomu pomohlo aj plánované partnerstvo s Amazonom ohľadne výroby nového produktu, ktorý bude využívať senzory na meranie účinnosti strojov priemyselnej výroby.

 

8. Google

Pred rokom sa akcie Googlu vyšplhali na 500 dolárov. Dnes, po úspešnej akvizícii Motoroly, sa predpokladá, že ich hodnota stúpne na dvojnásobok. Google pripravuje uviesť na trh nový smartfón a podporiť ho masívnou kampaňou. Obe spoločnosti vkladajú do svojej vlajkovej lode veľké nádeje a ak sa projekt podarí, akcie môžu vyletieť vysoko.

 

9. Accenture

Globálnej spoločnosti poskytujúcej odborné služby v oblasti manažérskeho poradenstva, systémovej integrácie a outsourcingu stúpli vďaka vyšším výnosom z finančných služieb profity o 18%. Napriek tomu minulý týždeň zaznamenali veľký odpredaj akcií kvôli obavám investorov, že celý sektor spracovania a analýzy údajov môže byť dlhodobo v problémoch. Podľa Deutsche bank sa však investícia do svetovej poradenskej spoločnosti stále oplatí.

 

10. IBM

Popredná svetová spoločnosť poskytujúca informácie o podnikových riešeniach, IT produktoch a službách bola podobne ako Accenture ovplyvnená znížením dôvery investorov v sektor spracovania údajov, avšak Deutsche bank v kúpe jej akcií stále vidí vysokú výnosnosť.
 


 

Spracované podľa Business Insider

01 - Modified: 2024-04-25 12:29:07 - Feat.: - Title: Investovať či neinvestovať do zlata? To je otázka 02 - Modified: 2024-04-24 18:00:00 - Feat.: - Title: Nášľapné míny nadmerne stimulovanej superveľmoci 03 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep 04 - Modified: 2024-04-23 09:40:17 - Feat.: - Title: Čína investuje v Maďarsku: Miliardové projekty vytvoria 25-tisíc pracovných miest, hlási Szijjártó 05 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/serialy, menuAlias = serialy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 10:29