StoryEditor

Coffee & Co dostalo druhú šancu

11.01.2011, 18:30
Sieť kaviarní Coffee & Co sa už nemá čoho obávať, z konkurzu ju vykúpil nový maliteľ.

Najväčšia slovenská sieť kaviarní sa už nemá čoho obávať. Hrozbu nad budúcnosťou viac ako tridsiatich prevádzok v Česku a na Slovensku zmazal jej nový majiteľ, britská firma Summer Garden Enterprises.

Tá vykúpila majetok a ochrannú známku kaviarní z konkurzu predchádzajúceho majiteľa siete Restaurant System & Management. Zahraničných investorov to však stálo 375-tisíc eur, ktoré si medzi sebou rozdelia veritelia.

„Vylúčenie značky Coffee & Co z konkurzu dáva nám a našim zamestnancom istotu stability a zároveň pre našu spoločnosť znamená, že môžeme ďalej intenzívne pracovať na jej rozvoji,“ povedal pre HN Tibor Végh, generálny riaditeľ spoločnosti Coffee & Co Slovakia. Tá chce do konca tohto roka rozšíriť svoju sieť o dve až tri slovenské kaviarne a o tri prevádzky v susednom Česku.

Prípad Coffee & Co patril medzi zložitejšie právne kauzy, hovorí advokát Igor Šváby, ktorého sme v tejto súvislosti oslovili. Aj preto sa podľa neho veritelia a nový majiteľ radšej dohodli, ako by mal rozhodnúť súd.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. máj 2024 22:27