StoryEditor

Na Slovensko prichádza ďalšia svetová značka

02.09.2012, 18:30
Britský módny reťazec otvára u nás predajňu už v októbri, nasledovať budú ďalšie značky.

Na slovenskom módnom trhu pribudne ďalšia nová zahraničná značka. Tentoraz z Veľkej Británie. Známa európska značka Karen Millen, ktorá je zameraná prevažne na dámske osadenstvo, otvára svoju prvú predajňu u nás už v októbri a expanziu po Slovensku spúšťa v bratislavskej Eurovei. Nebude pritom jediná.

Štart v októbri
„Karen Millen otvorí svoju prevádzku najneskôr do prvého októbra,“ potvrdila pre HN Dominika Sobolová, konateľka spoločnosti PMC Retail, ktorá stojí za príchodom značky na náš trh. Dôvodom expanzie je podľa nej potenciál trhu. 

„Pre vstup na Slovensko sme sa rozhodli vzhľadom na vysoký záujem zákazníčok zo Slovenska o značku Karen Millen,“ objasňuje dôvody Sobolová. Koľko eur si vyžiadala investícia do otvorenie predajne, však nekonkretizovala.

Podľa Matúša Chomu, lízingového manažéra spoločnosti CBRE, má Karen Millen u nás šancu uspieť. Vychádza aj z predpokladu úspešného presadenia sa francúzskej módnej značky Jennyfer u nás a v susedných krajinách. Tá svoju prvú predajňu na Slovensku otvorila začiatkom augusta, a to v bratislavskom Auparku. Ako avizovala Veronika Nutilová z akciovej spoločnosti Tasty, ktorá značku Jennyfer na náš trh doviezla, pravdepodobne nebude posledná.

Okrem Karen Millen a Jennyfer potvrdili príchod na Slovensko aj ďalšie popredné svetové značky, ktoré u nás doteraz nemali zastúpenie v podobe vlastnej predajne. Ide napríklad o taliansku módnu značku Marella, ktorá je súčasťou holdingu Max Mara Fashion Group či amerického predajcu odevov a obuvi U.S. Polo Assn.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 22:44