Šéf Volkswagenu Thomas Schäfer.FOTO: Reuters
StoryEditor

Už nie sme konkurencieschopní, povedal šéf nemeckého Volkswagenu. Automobilka bude znižovať počet zamestnancov

27.11.2023, 14:18
Autor:
ČTKČTK

Zníženie nákladov nemeckej značky Volkswagen je podľa agentúry Reuters prvým krokom v snahe posilniť efektivitu v celom koncerne v rámci prechodu od vozidiel so spaľovacím motorom k elektromobilom.

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) musí znížiť počet zamestnancov, aby dostala náklady pod kontrolu a obnovila konkurencieschopnosť.

V rámci znižovania nákladov však neplánuje uzatváranie tovární ani nútené odchody zamestnancov. Uviedli to dnes podľa agentúry Reuters manažéri automobilky pri stretnutí so zástupcami zamestnancov v ústredí vo Wolfsburgu.

image

Volkswagen prichádza so strategickým riešením: Na budúci rok chce profitovať z úspor svojich značiek

Zníženie nákladov nemeckej značky VW je podľa Reuters prvým krokom v snahe posilniť efektivitu v celom koncerne Volkswagen v rámci prechodu od vozidiel so spaľovacím motorom k elektromobilom.

Značka VW je kľúčovou súčasťou koncernu Volkswagen.

"Ako značka Volkswagen už nie sme konkurencieschopní," vyhlásil šéf značky VW Thomas Schäfer podľa príspevku na internej sieti podniku popisujúceho dnešné stretnutie, ku ktorému získala agentúra Reuters prístup.

image

Česko je chorý muž Európy, uviazlo v pasci. Stav krajiny ukazuje krach plánovanej megainvestície, píšu Nemci

Člen predstavenstva koncernu Volkswagen zodpovedný za ľudské zdroje Gunnar Kilian na schôdzke uviedol, že zníženie počtu zamestnancov sa uskutoční prostredníctvom dohôd o odchodoch zamestnancov do dôchodku.

Väčšinu plánovaných úspor by podľa manažérov mali zaistiť iné opatrenia ako redukcia pracovnej sily. Automobilka už skôr uviedla, že chce na zníženie počtu zamestnancov využiť demografický vývoj.

Firma sa v minulosti zaviazala, že v nemeckých závodoch nebude do roku 2029 prepúšťať.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 03 - Modified: 2024-04-13 17:46:36 - Feat.: - Title: Nemecké automobilky sú proti sankčným clám na dovoz čínskych elektromobilov, obávajú sa negatívnych dopadov 04 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 05 - Modified: 2024-04-14 22:16:51 - Feat.: - Title: Ja som operátor výroby, kto je viac?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 16:03