StoryEditor

Zastupiteľstvo Prešovského kraja bude schvaľovať pomoc pre obyvateľov po zemetrasení

22.10.2023, 19:28
Autor:
TASRTASR

V rámci úpravy rozpočtu sa budú krajskí poslanci zaoberať účelovou dotáciou vo výške 100-tisíc eur pre Nadáciu Prešovského samosprávneho kraja na podporu rodiny.

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja sa v pondelok stretnú na deviatom zasadnutí krajského parlamentu. Na programe majú 17 bodov, medzi inými budú riešiť aj návrhy na Cenu Prešovského samosprávneho kraja  či účelovú dotáciu pre obyvateľov zasiahnutých zemetrasením. Informovala o tom Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja .

V rámci úpravy rozpočtu sa budú krajskí poslanci zaoberať účelovou dotáciou vo výške 100-tisíc eur pre Nadáciu Prešovského samosprávneho kraja na podporu rodiny. "Dotácia by sa mala následne rozdeliť medzi rodiny a jednotlivcov, ktorým zemetrasenie spôsobilo škody na majetku, prípadne ich pripravilo o strechu nad hlavou," povedala Lehotská.

Poslanci budú tiež schvaľovať mená laureátov Ceny Prešovského samosprávneho kraja za rok 2023. Pričom nominovaní sú emeritná dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove Anna Eliášová, Folklórny súbor Vranovčan a hudobníčka Ľubica Čekovská.

"Zaoberať sa budú i zriadením rozpočtovej organizácie Prešovského samosprávneho kraja , ktorá ponesie názov Centrum podpory Prešovského samosprávneho kraja . Centrum by malo poskytovať pre vybrané organizácie kraja organizačné, ekonomické a administratívne činnosti," doplnila Lehotská.

Na programe je podľa jej slov aj regionálna stratégia výchovy a vzdelávania v stredných školách v územnej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja  na školský rok 2024/2025 a tiež operačný plán zimnej údržby ciest. Krajskí poslanci okrem iného vezmú na vedomie informatívnu správu o výsledku výberového konania na obsadenie pozície riaditeľa Vihorlatského múzea v Humennom.

01 - Modified: 2021-11-14 07:03:00 - Feat.: - Title: V Prešovskom kraji napredujú v očkovaní treťou dávkou v zariadeniach sociálnych služieb
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
09. máj 2024 06:18