StoryEditor

Súd v Nemecku poslal na 12 rokov za mreže muža za únos a znásilnenie dievčaťa

18.04.2024, 21:25
Autor:
ČTKČTK

Muža prepustili z väzenia vlani v júli a bol pod policajným dohľadom. Nesmel nadväzovať kontakty s deťmi a mladistvými a zdržiavať sa v blízkosti ihrísk, škôl, škôlok a plavární.

Súd v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko dnes poslal na 12 rokov do väzenia a potom na neurčitý čas do špeciálneho zariadenia muža, ktorý vlani uniesol a znásilnil desaťročné dievča. Agentúra DPA pripomína, že tento prípad vyvolal diskusiu o nútenom nasadzovaní elektronických náramkov sexuálnym delikventom.

Dvadsaťšesťročný muž, ktorý bol v minulosti opakovane trestaný za sexuálne delikty, vlani v septembri vo falckom Edenkobene dievča zatiahol do auta, keď bola na ceste do školy. V opustenej budove ju znásilnil.

Polícia ho asi po dvoch hodinách dopadla po automobilovej honičke a dievča oslobodila. Muž sa k činu priznal hneď na začiatku procesu a nad svojím činom vyjadril ľútosť. Okrem únosu maloletej, závažného sexuálneho zneužívania detí a znásilnenia ho súd konštatoval vinným tiež z ublíženia na zdraví.

Sudkyňa povedala, že po odpykaní predchádzajúceho trestu u tohto muža recidíva nastúpila "s razantnou rýchlosťou" a že ide o človeka nebezpečného spoločnosti.

Muža prepustili z väzenia vlani v júli a bol pod policajným dohľadom. Nesmel nadväzovať kontakty s deťmi a mladistvými a zdržiavať sa v blízkosti ihrísk, škôl, škôlok a plavární.

Nesmel mať telefón s možnosťou pripojenia na internet ani laptop. Podľa vyšetrovateľov tento zákaz porušoval a nevyužil ani možnosť chodiť na terapiu.

Odmietal tiež nechať si kvôli policajnému dohľadu nasadiť elektronický náramok a úrady v Porýní-Falci upozorňovali, že to na rozdiel od iných spolkových krajín nemôžu urobiť donútením.

Niekoľko dní pred tým, ako muž školáčku uniesol a znásilnil, požiadalo prokuratúru, aby ho zatkli, pretože porušoval zákazy vzťahujúce sa na jeho pobyt na slobode, napríklad si zaobstaral šikovný telefón. Dokumenty k jeho zatknutiu ale na príslušný súd kvôli ochoreniu príslušnej úradníčky dorazili až po čine, povedal v minulosti k prípadu minister spravodlivosti Porýnie-Falce Herbert Mertin.

01 - Modified: 2024-04-30 13:23:42 - Feat.: - Title: Nádej pre nemeckú ekonomiku 02 - Modified: 2024-04-29 17:12:28 - Feat.: - Title: Bývalý príslušník Bundeswehru sa priznal k špionáži pre Rusko 03 - Modified: 2024-04-29 14:56:15 - Feat.: - Title: Ukrajinci, ktorých v Nemecku na smrť pobodal Rus, boli podľa Kyjeva vojakmi 04 - Modified: 2024-04-29 12:53:19 - Feat.: - Title: Ukrajinci zavraždení v bavorskom nákupnom centre boli vojaci na liečení 05 - Modified: 2024-04-29 11:53:52 - Feat.: - Title: Nemecký minister poľnohospodárstva chce rozšíriť štátnu pomoc pre farmárov v Únii
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
01. máj 2024 16:29