StoryEditor

Citigroup pomoc z Číny možno nedostane

14.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Najväčšej americkej banke Citigroup hrozí, že nakoniec od nej Čínska rozvojová banka žiaden podiel nekúpi. Čínska banka pred niekoľkými dňami prisľúbila kúpiť podiel Citigroup v hodnote približne dvoch miliárd dolárov, avšak čínska vláda je proti tomuto rozhodnutiu. Informoval o tom The Wall Street Journal. Periodikum sa vo svojej správe odvoláva na nemenovaný zdroj blízky dianiu, ktorý tvrdí, že cez víkend vyšiel nesúhlas čínskej vlády jasne najavo. Zdroj však neuviedol, či to ohrozí už plánovaný obchod. Hovorca Citigroup pre Hongkong Richard Tesvich informáciu odmietol komentovať, zatiaľ čo s hovorcom Čínskej rozvojovej banky sa reportérom agentúry Reuters nepodarilo spojiť.
Citigroup patrí medzi banky, ktoré najviac zasiahla hypotekárna kríza a experti očakávajú, že za štvrtý kvartál vykáže stratu. Či sa ich predpovede splnia, sa dozvieme dnes. Podľa médií by mala banka v rovnaký deň aj potvrdiť, či sa jej podarilo pritiahnuť kapitál v hodnote od osem do 14 miliárd amerických dolárov. V súčasnosti Citigroup dostáva finančné injekcie hlavne od subjektov zo Stredného východu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 00:24