StoryEditor

Projekt Voda pre Irak

03.02.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Agentúra Sario začala rokovať s irackými predstaviteľmi o možnosti realizovať projekt Voda pre Irak. Ako ďalej informovala agentúra, vďaka tomuto projektu sa budú môcť zapojiť slovenské firmy do obnovy vodárenskej infraštruktúry v krajine. "Projekt je súčasťou medzinárodnej iniciatívy za obnovu vojnou zničeného Iraku, kde pôjde o ponuku dodávky slovenskej technológie na celý vodný cyklus, od pitnej vody až po spracovanie odpadovej vody na vodu úžitkovú, respektíve závlahovú," vysvetlili ľudia zo Saria.
Riaditeľ sekcie zahraničného obchodu Juraj Šumichrast a teritoriálny manažér pre Blízky východ Juraj Kiesel informovali irackú stranu o plánovanej realizácii projektu na báze školenia a praktického výcviku, ktoré by sa poskytli irackým odborným technickým pracovníkom na Slovensku.
"Cieľom je pripraviť irackých pracovníkov na realizáciu a vlastnú montáž dodanej technológie zo Slovenska," uvádza sa vo vyhlásení Sario. Predstavitelia Iraku informovali zástupcov našej agentúry o silnej konkurencii v tejto oblasti z USA, Veľkej Británie, Turecka a ostatných okolitých štátov. Slovenské firmy by tak mali podľa Saria nájsť "dávku sebavedomia a odvahy a osobne sa v Iraku zaujímať o získanie kontraktu". Irackí predstavitelia zároveň vidia veľký priestor pre slovenské firmy v dodávkach technológií pre dopravnú, stavebnú a sociálnu infraštruktúru.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 06:01