StoryEditor

Filmový salón

19.11.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek
Historická dráma
VB/Fran., réžia: Shekhar Kapur. Premiéra v SR: 22. novembra 2007.
Protestantská kráľovná je tŕňom v oku prevažne katolíckej Európy na čele so španielskym kráľom Filipom II., v tom čase najmocnejším svetovým panovníkom. Bezpečne sa nemôže cítiť ani v domácom Anglicku, kde jej nedoprajú pokoj intrigujúci katolíci, podporovaní škótskou kráľovnou Máriou Stuartovou. Kráľovná je navyše stále slobodná a vzťah s jej "vyvoleným" je nemysliteľný. Sťahujúce sa mračná nad kráľovninou hlavou vyústia do série udalostí, na ktorých konci sa bude musieť postaviť do čela svojich vojsk, aby bojovala o bytie a nebytie slobodného Anglicka proti omnoho silnejšiemu nepriateľovi v jednej z najslávnejších námorných bitiek našej histórie.

Beowulf
Fantasy film
USA, réžia: Robert Zemeckis. Premiéra v SR: 22. novembra 2007.
Neobvyklá adaptácia jedného z najklasickejších svetových dobrodružstiev. Nový pohľad na legendárny epický príbeh o dobrodružstvách Beowulfa, hrdinského bojovníka, ktorý ochráni kráľovstvo pred krvilačným netvorom a stane sa kráľom. Príbeh rozpráva o bojovníkovi Beowulfovi, ktorý prichádza do dánskeho Heorotu, aby zabil démona Grendela terorizujúceho krajinu kráľa Hrothgara. Neskôr sa však bude musieť postaviť i Grendelovej matke vraždiacej z pomsty, ale aj mýtickému drakovi. Vo filme Roberta Zemeckisa (Stroskotanec, Polárny expres) si zahrala Angelina Jolie aj Anthony Hopkins. Film je zaujímavý z vizuálnej stránky, je kombináciou živých hercov s animáciou.

Breakout
Dráma
Švajčiarsko, réžia: Mike Eschmann. Premiéra v SR: 22. novembra 2007.
Atraktívna Foxy patrí vodcovi gangu mladých výtržníkov menom Spirit. Keď si s ňou však začne aj Pulpo, znamená to vojnu medzi ich gangmi. V pouličnej bitke je Pulpo ťažko zranený. Česť a pravidlá ulice kážu za žiadnych okolností nebonzovať. Aj keď to znamená odsedieť si nespravodlivý trest v zariadení pre mladistvých kriminálnikov. Breakdancer Nia to vie a správa sa podľa toho. Hnaný pomstou, s pomocou mladej prokurátorky, ktorá sa doňho zaľúbi, utečie z ústavu. Hrozí, že spor speje ku krvavému koncu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
12. máj 2024 06:42