Severokórejský líder Kim Čong-un na prehliadke fabriky, ktorá vyrába traktory. FOTO: REUTERS/KCNA​
StoryEditor

Panoptikum bizáru

13.09.2023, 19:00

Putin sa čoraz hlbšie prepadá do panoptika bizarných postavičiek, ktoré sa okolo neho formuje.

Skupina čínskych tankov napadla na spoločných hraniciach sovietsky pokojne orajúci traktor. Ten paľbu opätoval a po zničení nepriateľov odletel späť na základňu. Normalizačný vtip, za ktorý vám od komunistických súdruhov reálne hrozilo niekoľko rokov za mrežami, sa aspoň sčasti stáva opäť realitou.

Severná Kórea predstavila pred pár dňami na veľkolepej vojenskej prehliadke obrnené bagre, traktory a inú techniku pripravenú na boj proti imperialistom.

Možno by to vo svetle najmodernejších zbraňových a komunikačných systémov Západu bolo aj smiešne, ak by sa diktátor Kim Čong-un nevyhrážal svetu jadrovými zbraňami.

A nespájal svoje sily s ďalším autoritárom s podobnou rétorikou – Vladimirom Putinom. Obaja tento týždeň vo Vladivostoku, kam Kim dorazil svojím obrneným vlakom, ladili detaily ďalšieho postupu voči nepriateľskej Amerike a Európe.

Putin sa čoraz hlbšie prepadá do panoptika bizarných postavičiek, ktoré sa okolo neho formuje. Popri všetkých tých Kimoch, iránskych Ajatolláhoch, sýrskych Asadoch či bieloruských Lukašenkoch vyzerá aj čínsky prezident Si Ťin-pching ako uhladený a rozvážny demokrat, ktorý prinajmenšom navonok stojí v globálnom civilizačnom konflikte za Ukrajinou a jej nárokmi na Krym.

Kremeľ svojím konaním a podivnými kontaktmi dosiahol presný opak toho, čo sľuboval. Najnovšie sa od neho odvrátilo Arménsko, ktoré bolo dlho považované za jeho blízkeho spojenca.

Dnes sa Arméni spájajú s Američanmi a spolu s Gruzíncami budujú prozápadnú hrádzu na južnej ruskej hranici. Na truc Putinovi.

01 - Modified: 2024-04-26 11:11:23 - Feat.: - Title: Prečo Rusi na bojisku stagnujú, aj keď znásobili vojnovú mašinériu 02 - Modified: 2024-04-26 06:55:59 - Feat.: - Title: Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov 03 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 04 - Modified: 2024-04-25 18:36:15 - Feat.: - Title: Putin plánuje v máji navštíviť Čínu. Obviňujú USA zo "zasahovania" do záležitostí iných krajín 05 - Modified: 2024-04-23 05:52:48 - Feat.: - Title: KĽDR bude po pokuse použiť jadrové zbrane hroziť koniec režimu, varuje Soul
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 17:46