StoryEditor

Pondelkový kick-off s Michalom Moravcom: Chcem, aby moja práca bola ako práca dobrého tatéra

12.12.2016, 12:20
Autor:
ebeb
"Poster je pre mňa najzaujímavejší formát - veľká plocha, súčasť prostredia, čo so sebou nesie aj zodpovednosť voči verejnosti."

Členovia Art directors Clubu každý pondelok hovoria, čo ich nakopáva do nového týždňa. Michal Moravec vybral za seba niekoľko inšpirácií. 

FFFFound & Ello

Weby ffffound.com a ello.co sú weby, na ktoré chodím najradšej po inšpiráciu. Je to taký výber krásnych, náhodných a nijako neutriedených obrázkov alebo animácii. Je tam úplne hocičo a nemá to konca. Môžete tam stráviť celý deň.

Postery

Poster je také zabudnuté médium, v reklame strašne podceňované. Pre mňa je to najzaujímavejší formát - veľká plocha, súčasť prostredia, čo so sebou nesie aj zodpovednosť voči verejnosti. V západnej indie scéne je silná tradícia sieťotlačových "gig posters" v limitovaných edíciách. Keď cestujem, všímam si plagáty v uliciach. Ak sa chcete do toho viac ponoriť aj vy a objaviť dobrých autorov, na začiatok odporúčam knihy Gig Posters 1 a 2 od Clay Hayesa alebo trienále plagátu v Trnave.

archív

Popové videoklipy

Nicky Minaj, Lady Gaga, Katy Perry, Madonna, ... Strašne ma bavia ich videoklipy. Používajú fantastické farebné kombinácie, extravagantné kostýmy, majú úžasnú scénografiu. Nemusia byť excelentne vypointované, inšpiratívny je ich štýl. Na konzervatívnom Slovensku vie s živými farbami takto dobre pracovať málokto.

archív

Americké športy

Američania sú vynikajúci v brandingu športových tímov. V hokeji, basketbale, footballe alebo baseballe sa im podarilo vytvoriť veľa legendárnych brandov. Každý rok prichádzajú s novým designom dresov a merchandisu, všetky ich hlavné ligy sú veľmi atraktívne na sledovanie. Asi aj vďaka tomu, že sa mi tie symboly v detstve tak vryli do pamäte, som s stal dizajnérom.

Tetovania

Rád si pozerám kvalitné tetovania na ľuďoch a baví ma sledovať, ako tatér motív zvládol: ako motív pasuje na konkrétnu časť tela, ako kvalitne je prevedený, aká je estetická hodnota, aký nápaditý je motív aj prevedenie. Snažím sa, aby si o mojej art directorskej práci tiež ľudia mohli povedať, že pasuje na daný problém, je kvalitne prevedená, má estetickú hodnotu a je nápaditá.

archív

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-12 08:26:03 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny 04 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 05 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia?
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 11:44