StoryEditor

Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia?

29.05.2017, 13:54
Kreatívny riaditeľ z Wiktor Leo Burnett má takéto ráno len raz do roka.

Toto ráno je iné ako tie predošlé. Toto je ráno, ktoré sa deje len raz do roka.

Ráno, keď sa prebudím s myšlienkou, že sa všetko začína od znova. Teraz má však toto ráno príchuť inú, novú.

V piatok sa stalo totiž viac ako obvykle. Piatok bol krásny deň. A nielen preto, že vyšlo počasie. Udialo sa mnohé. Po prvýkrát v 24 ročnej histórii Zlatého klinca sme dali zbohom stereotypu a posunuli túto udalosť o veľký krok dopredu. Kto tam bol, môže posúdiť sám. Kto sa o to pričinil, vie, aký to bol husársky kúsok.

Ráno odštartovala konferencia, ktorá niesla v sebe väčšiu dávku nadšenia ako skúseností. Keď som sa takmer o polnoci, deň predtým, postavil pri skúške spíkrov na pódium, zatmelo sa mi pred očami.

Vedel som, koľko sme predali lístkov, no keď som si spočítal počet sedadiel v jednom rade tej obrovskej sály, do ktorej sa na druhý večer chystalo prísť viac ako 1200 ľudí, dokonale ma to prebralo.

Nakoniec to tá sála zvládla, a ľudia a prezentátori tiež.

Martin Hablesraiter dal úvod bravúrne. Je to skutočný kráľ Food Designového Rock&Rolu, ktorý dokáže zabávať na túto tému celé hodiny. Ravid Kuperberg ničím nezaostal za svojím partnerom Yonathanom Dominitzom z Mindscapes. Dva z ich kreatívnych vzorcov, ktoré predstavil, boli ako vystrihnuté z učebnice o búraní stereotypov komunikačného myslenia značiek.

ADC

Dušan Švalek bol inšpiratívny,

ADC

Imran Khan zase dokonalý prototyp festivalového spíkra z Google.

ADC

​a Joakim Kempf sugestívny a svojský, ako si ho pamätám z Berlína. Počas vzrušujúceho pobytu na Berlin School of Creative Leadership patril medzi prezentačne najinvenčnejších študentov. Nesklamal ma.

ADC

A potom prišiel večer. Na neprehliadnuteľnom pódiu s naozaj veľkolepou projekciou sa počas niekoľkých hodín odohrával vrchol toho dňa. Jeho súčasťou bolo aj udelenie ocenenia ADC za výnimočný prínos do kreativity slovenskej reklamy. Tento rok tvrdili muziku Pišta a Martin. Zaslúžene. Veď už nejaký čas im ide karta.

Je pondelok ráno po Klinci a prvé, čo mi dnes prebleslo hlavou, je otázka: Kto budú ďalší Elvisovia?

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-12 08:26:03 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny 04 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 05 - Modified: 2017-05-22 07:42:31 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Ižom: Vždy ma dobehne smoothie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 19:12