StoryEditor

Kick-off s Petrom Baslíkom: Ráno mi stačia tri hodiny

12.06.2017, 09:00
To je presne doba, za ktorú kreatívny riaditeľ z Triadu všetko stihne.

6:00 - 7:00

Budík mi zvoní o 6:10, ale zaokrúhlil som to smerom nadol. Lepšie sa to predáva. Táto hodina je venovaná v podstate jedinej zásadnej veci, ktorá ma môže (ale aj nemusí) nakopnúť.

Jedlo

Aj keď nie som žiadny kuchár, ranná príprava pokrmov je na mne. Manželka s malým ešte spokojne odfukujú a ja ich nechám. Nebudem vám rozprávať o chleboch s maslom, poviem vám o niečom lepšom. K rannej pomalej nálade patrí - krupicová kaša. A tá vyžaduje čas. Postup je takýto:

  • zohrievate skoro liter plnotučného mlieka na sedmičke (indukčná doska, porcia pre 4 osoby)
  • za stáleho miešania nasypete do hrnca postupne 6 polievkových lyžíc krupicovej kaše (už nejaký ten rok to nie je tá klasická biela krupica, ale špaldová - nebudete veriť, ale je chutnejšia)
  • miešate
  • ešte miešate
  • asi ešte stále miešate
  • ubehlo asi 10 minút a vy ešte stále miešate
  • ak mlieko zhustlo a miešanie je čoraz náročnejšie, je predpoklad hraničiaci s istotou, že je kaša hotová
  • vypínate dosku
  • kašu vlejete do 4 pripravených hlbokých tanierov

Ďalej je to individuálne, ale ako dochucovadlo u nás v poslednej dobe víťazí na celej čiare škoricový cukor.

osobný archív

​Počas prípravy kaše sa zobudili moje 2 školáčky a spolu sa najeme. Ešte rýchla improvizácia, aké jedlo napratať do desiatových buxičiek a môžeme vyraziť.

7:00 - 8:00

Odkedy vozím staršiu dcéru do školy do mesta, vyrážame z domu už o siedmej. Dobre, dobre, je to často až 7:15, ale vždy si hovoríme, že o siedmej by to bolo ideálne. Ešte u nás na „dedine” vysadíme tú mladšiu a začína náš ranný rituál.

Auto

Rád šoférujem. A odkedy pribudol do našej rodiny 5 člen, pribudlo aj nové auto, ktoré šoférujem ešte radšej. Môj Multivan (a.k.a. AutoBas) si neviem vynachváliť. Má všetko:

  • 7 sedadiel (napriek tomu, že nás je iba 5)
  • uličku, ktorou viete prejsť do zadného traktu vozidla
  • neuveriteľný výhľad, vďaka ktorému vidím, že vchádzame do zápchy ešte skôr, ako do nej reálne prídeme
  • vyššiu spotrebu :)

osobný archív

​Čo vám poviem, nemenil by som.

Hudobné appky

Cesta do školy je venovaná hudbe. Moja dcéra je DJ a cez Spotify spolu objavujeme baletné klasiky. Dokonca máme úchylku - niektoré skladby počúvame na tých istých miestach našej trasy. A ku Gorazdovej ulici napríklad neodmysliteľne patrí táto melódia.

A keď už ostanem v aute sám a smerujem do Devína, často zamením Spotify za Soundhound, (to je taký menej známy Shazam), ktorý mi nájdené skladby hádže rovno do Spotify playlistu. Magic! Takto som pri počúvaní FM4 naposledy objavil toto.

8:00 - 9:00

Skoro na minútu presne prichádzam o ôsmej do Devína. V tomto prípade je cesta proti zápche mimoriadne ukludňujúca. Ako jeden z prvých zaparkujem na prázdnej ceste, kde sa dá zaparkovať vlastne vždy (beat this!) a cez záhradu (beat this!) vchádzam do Triadu.

Seahawks

Krátka sezóna je asi jediné, čo je na NFL a americkom futbale zlé. Ale ak práve prebieha, v pondelok ráno je ten čas, kedy s Vladom a Matúšom pozeráme a rozoberáme highlighty uplynulého víkendu. Ja som si pred časom vybral, že budem držať palce Seattle Seahawks, lebo majú najkrajšie logo :) Ak by ste mi pred 5 rokmi povedali, že budem zarytým fanúšikom amerického futbalu, pobavil by som sa. Je to skvelý šport. A oveľa zaujímavejší, ako futbal. Neveríte?

Matúš ma asi zabije, ale ako ukážku som vybral zápas s jeho Packers. Finále konferencie. Zápas, v ktorom Seahawks 57 minút nič poriadne neukázali. Naopak. Pokazili skoro všetko. Prehrávali o 2 touchdowny, čo je fakt veľa. A potom v tých zostávajúcich 3 minútach vyšlo úplne všetko. Naozaj. Všetko. Doslova. A potom predĺženie a cesta do finále. Zázrak.

Pre netrpezlivých, pozerajte od 5:45.

Vinyly

V čase pred rannou poradou, keď je ešte kancelária poloprázdna, prichádza čas na ďalší hudobný zážitok a radosť posledných dní. Prepadol som vinylom. Pri ich výbere, kúpe, otváraní a počúvaní opäť pociťujem tú eufóriu, ktorú som mal kedysi pri kupovaní CDčiek. Takže si postupne rozširujem zbierku zásadných albumov, ktoré zmenili môj život a spoznávam, ako naozaj znejú. Ako napríklad tento.

9:00 - Ehm, musím bežať, začína Triad porada a ja vám želám krásny týždeň.

Pondelkový Kick - off je pravidelná rubrika, ktorú pripravujú Stratégie v spolupráci s ADC (Art Director´s Club). Vďaka nej sa dozviete, ako slovenskí kreatívci začínajú svoj pracovný týždeň a čo ich nakopáva v pondelok ráno. Príjemné uvoľnené čítanie. 

01 - Modified: 2017-06-27 10:52:27 - Feat.: - Title: Kick-off s Katkou Králikovou: Ráno pod desinu nejdem (alebo šport, zdravie, motivácia a práca) 02 - Modified: 2017-06-19 20:29:47 - Feat.: - Title: Kick-off s Máriom Poorom: Všade chcem byť prvý 03 - Modified: 2017-06-05 08:58:41 - Feat.: - Title: Kick off s Michalom Hornickým: Turistické atrakcie sú pre mňa nevyhnutné zlo 04 - Modified: 2017-05-29 13:14:48 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Kačenkom: Kto budú ďalší Elvisovia? 05 - Modified: 2017-05-22 07:42:31 - Feat.: - Title: Kick-off s Petrom Ižom: Vždy ma dobehne smoothie
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 10:43