Chart show s moderátorkou a Adelou Banášovou a jej hosťami prináša rebríčky tých najlepších hudobných hitov. Každé vydanie relácie má inú tému, nechýbali rockové, svadobné hity, pesničky, pri ktorých sme sa nasmiali, ale ja tie, pri ktorých sme sa zamilovali. Hudobná šou vychádza z formátu Die ultimative Chartshow, ktorý vysiela od roku 2003 RTL. Licencia patrí spoločnosti i&u TV populárneho moderátora Günthera Jaucha.TV Markíza
StoryEditor

Týždeň v médiách: Ako Lipšicova tragédia rozvírila mediálne vody a koniec príbehu národného paywallu

16.10.2016, 09:03
Krátko, intenzívne a satiricky. To najdôležitejšie, čo sa udialo v mediálnom svete za uplynulý týždeň.

Zatiaľ čo Konzervatívny denník Postoj polemicky rozoberá spirituálny rozmer farebného atramentu v koži, Denník N sa prebil do druhého roka svojej existencie a televízia JOJ prehráva súd o autorské práva, bulvárna Pluska.sk vyťažila z uplynulého týždňa istotne najviac.

Lakmusový papierik mediálnej príčetnosti

„Unikla nahrávka z nehody, ktorú zapríčinil dnes už bývalý poslanec Daniel Lipšic.“ Na svetlo Božie ju strategicky umiestnila Pluska.sk, hoci materiálom podľa neskoršie zverejnených informácií disponovali viaceré redakcie.

Pluska rezignovala na ambíciu zachovať si aspoň kúsok relevancie a z Lipšicovho trápenia systematicky dolovala nemožné. Web vydavateľstva Penty jabĺčkom poznania následne vábil aj iné médiá. A tie morbídnemu generátoru klikov odolávali len sťažka.

Video zmohlo takmer všetky redakcie, rozdiely boli v jeho linkovaní. Niektoré smutné zábery zverejnili, no neskôr ich stiahli, iné na ne len odkázali. Pluska jasala. Smrť človeka v priamom prenose po slovách „len pre silné povahy“ tak mohla spolu s rodinou sledovať aj obsiahla čitateľská základňa.

V kúte sa pri tom skromne ozývala otázka, či bude pre silné povahy aj v tom čase aktuálny predaj ďalšieho CT v Žiline. Zverejnené video z Lipšicovej nehody ho však s prehľadom nebadane prekrylo. Fenomenálne.

Projekt Piano

Ako sme už informovali, spoločný platobný systém Piano na Slovensku končí. Národný zjednotiteľ naučil Slovákov, že aj online obsah má svoju hodnotu. Avšak v zahraničí, kde aktuálne expanduje rýchlejšie ako Alexandrova Macedónia, sa mu darí výrazne lepšie. Najväčší poskytovateľ paywall služieb na svete u nás zostáva, avšak s inými produktami. 

V skratke:

- Rokovania Národnej rady je od stredy možné sledovať aj na Youtube. Mobilní diváci si tak môžu oddýchnuť od priamych prenosov redaktorov, ktorých vydavateľstvo a život nevybavilo kvalitným telefónom a vytrvalým svalstvom.

- Fico odhalil ďalšie grafy exponenciálneho rastu minimálnej mzdy. Odpoveď internetov prišla okamžite.

- Komunálne voľby sú za rohom. Bratislava nie je Mogadišo. Nezabúdajme.

- Stredajšie večery na obrazovkách Markízy patria Chart Show. Ak sa aj vy čudujete, ako sa mohol herec a spevák Filip Tůma stať otcom, nie ste jediní.

TV Markíza

- Samsung bojuje so svojim novým iskrivým produktom. Potvrdilo sa to najhoršie, jeho Note 7 je samovznietivý. Spoločnosť tak aktuálne rozposiela špeciálny box na vrátenie zakúpeného horľavého modelu. Apple pri tejto príležitosti poriada ohňostroj.

A to je na tento týždeň všetko. Dnes sa opäť lúčime s pani Renátou. Nedá sa inak. 

Všetko krásne a ustlané, milí priatelia, vidíme sa opäť o týždeň!

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 15:38