FILE PHOTO: TikTok app logo is seen in this illustration taken, August 22, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File PhotoREUTERS
StoryEditor

TikTok tasí do boja silnú zbraň. Dovolí pridávať aj textové správy

25.07.2023, 11:30
Autor:
ČTKČTK

Očakáva sa, že tento krok vyostrí súperenie sociálnych sietí.

Čínska aplikácia na zdieľanie krátkych videí TikTok bude ponúkať možnosť poslať len textovú správu. Firma to oznámila na svojom webe. Svojím rozhodnutím tak vyostrí konkurenciu medzi veľkými sociálnymi sieťami, uviedla dnes BBC. TikTok upresnil, že nová funkcia dáva používateľom "ďalší spôsob, ako sa vyjadriť". Začiatkom tohto mesiaca TikTok spustil novú službu streamovania hudby, ktorá má konkurovať platformám ako Apple Music a Spotify.

Užívatelia TikToku budú mať teraz v aplikácii tri možnosti - budú si môcť vybrať medzi zverejnením fotografie, videa alebo textu. Svoje príspevky môžu upraviť pridaním zvuku, polohy alebo pomocou funkcie duet, ktorá používateľom umožňuje vzájomne reagovať na obsah. V prípade videa sa to pôvodné a reakcie naň obvykle zobrazujú vedľa seba na obrazovke.

"Vďaka týmto funkciám budú vaše textové príspevky rovnako dynamické a interaktívne ako ktorékoľvek video alebo fotografie," uviedol prevádzkovateľ siete.

TikTok, ktorý vlastní čínska spoločnosť ByteDance, nedávno spustil v Brazílii a v Indonézii novú službu na streamovanie hudby TikTok Music. Minulý týždeň spoločnosť spustila aj jej testovaciu verziu v Singapure, Mexiku a v Austrálii. Táto služba používateľom umožní "počúvať, zdieľať a sťahovať hudbu, ktorú objavili na TikToku, a tiež zdieľať svoje obľúbené skladby a umelcov s komunitou" na tejto sociálnej sieti, uviedol hovorca spoločnosti.

Vybraní používatelia po celom svete testujú ďalšie funkcie platformy, napríklad zobrazovanie obsahu na šírku obrazovky.

V roku 2021 sa TikTok stal najobľúbenejšou webovou adresou na svete. Mal viac návštev ako americký vyhľadávací gigant Google. V tom istom roku platforma uviedla, že má celosvetovo viac ako miliardu aktívnych užívateľov.

V posledných týždňoch sa vyostrilo súperenie medzi konkurenčnými firmami v oblasti sociálnych médií. Americká spoločnosť Meta Platforms na začiatku tohto mesiaca spustila sociálnu sieť Threads, nového rivala siete Twitter. Tá v nedeľu oznámila takzvaný rebranding, teda zmenu identity značky.

image

S novým logom Twitteru může být problém, právo na písmeno X má aj Microsoft

Miliardár Elon Musk, ktorý Twitter kúpil vlani v októbri zhruba za 44 miliárd dolárov, premenoval sociálnu sieť na X. Ukázal tiež nové logo, ktoré tvorí práve písmeno X v čiernobielom prevedení.

Dva týždne po spustení mala sieť Threads podľa niektorých odhadov okolo 150 miliónov používateľov. Vstavané prepojenie s platformou Instagram jej automaticky poskytuje prístup k dvom miliardám potenciálnych užívateľov. Sieť Twitter má okolo 350 miliónov používateľov.

 

01 - Modified: 2023-07-25 08:41:41 - Feat.: 0 - Title: S novým logom Twitteru může být problém, právo na písmeno X má aj Microsoft
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. máj 2024 00:37