Na snímke predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Strany kampaňujú pred voľbami rôzne. Hovoria o pozitivite i hrozbe návratu mafie

25.06.2023, 08:16
Autor:
TASRTASR

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, keď bol vyhlásený termín volieb, a končí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Politické strany a hnutia sa líšia v spôsobe, akým chcú viesť volebnú kampaň pred septembrovými parlamentnými voľbami. Niektorí avizujú pozitívnu kampaň bez útokov, iní hovoria o hrozbe návratu mafie. V uliciach bude vidno v rámci kampane aj bicykle.

Progresívne Slovensko chce viesť pozitívnu kampaň, vyhnúť sa hádkam a útokom na politických súperov. "Chceme sa zamerať na budúcnosť, ktorá príde po voľbách. Sústredíme sa na odborné riešenia a program, ktorý už postupne predstavujeme," uviedli z komunikačného oddelenia hnutia.

image

Väčšina strán chce pred voľbami zachrániť spaľováky. Aj sedliaci verili len koňom, oponuje exminister

Republika chce vyzdvihnúť, že je vlasteneckou stranou s odborným programom. "Chceme presvedčiť ľudí, aby nevolili politikov, ktorí už raz ich dôveru sklamali," skonštatovalo hnutie.

Sme rodina vyhlásilo, že kampaň stavia na tom, ako sa celé roky správalo v opozícii či v koalícii. "Nerozoštvávali sme spoločnosť a vždy sme všetko riešili za zatvorenými dverami. Neriešili sme egá a pomáhali sme dobrými zákonmi ľuďom," uviedli z tlačového oddelenia. V rámci kampane sa napríklad stretávajú s ľuďmi na akciách s názvom Deň s rodinou.

SaS deklaruje, že chce zastaviť šéfa Smeru-SD Roberta Fica, ktorého označila za najvacsie ohrozenie krajiny. OĽANO odpovedalo, že spôsob a stratégia volebnej kampane sú internými záležitosťami hnutia. "Náš cieľ je jednoznačný – zabrániť tomu, aby sa mafia v spolupráci s fašistami vrátila k moci," uviedol hovorca Matúš Bystriansky.

KDH predstavilo v sobotu päť základných programových priorít. Ide o riešenia pre zlepšenie životnej úrovne, pre zdravotníctvo, sociálnu oblasť, vzdelávanie a oblasť podnikania a zamestnanosti.

image

KDH predstavilo päť priorít volebného programu, navrhuje štartovací príspevok pre začínajúce sestry

Strana Aliancia chce, aby sa ľudia na Slovensku cítili aj v regiónoch ako doma. "Teraz to tak nie je. Maďari, ale aj Slováci, ktorí žijú na južnom a východnom Slovensku, sú diskriminovaní," skonštatovala vo vyjadrení.

Strana Modrí, Most-Híd odštartuje kampaň 1. júla. "Využijeme všetky dostupné zdroje, aby sme čo najviac času strávili v teréne a medzi ľuďmi," uviedla strana s tým, že chce opäť vytiahnuť bicykle a spustiť vlastnú Tour de Slovakia. Zvyšné oslovené strany na otázky o obsahu volebnej kampane neodpovedali.

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, keď bol vyhlásený termín volieb, a končí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

01 - Modified: 2024-03-19 14:24:33 - Feat.: - Title: Kopačky, päste, ale aj topmodelka na Slovensku. Pripomeň si tieto nezabudnuteľné momenty predvolebných kampaní 02 - Modified: 2024-03-18 18:04:02 - Feat.: - Title: Odborník na marketing Ruttkay: Do diskusií nechodil ani Schuster. Pellegrini robí kampaň cez svoju funkciu 03 - Modified: 2024-03-14 22:22:28 - Feat.: - Title: Viceprezidentka USA zaradila do predvolebnej kampane prehliadku potratovej kliniky 04 - Modified: 2024-02-25 20:28:31 - Feat.: - Title: Hnutie Svetlo či Rómska strana. Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť osem nových politických subjektov 05 - Modified: 2024-02-24 17:10:00 - Feat.: - Title: Reakcie politikov: Po dvoch rokoch vojny Ukrajina potrebuje podporu, bojuje za demokraciu, znie z KDH
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
25. apríl 2024 19:54