StoryEditor

Slováci znovu objavujú tradíciu rodinných klenotov

21.11.2017, 23:00
Diamantové šperky a šperky s drahými kameňmi sú krásnym darom pre neobyčajnú bytosť, ktorú si v živote vážime.

Vzácny klenot poteší obdarovaného hneď dvakrát. Môže sa radovať z krásnej ozdoby, ktorá doplní jeho pôvab, a rovnako aj z výhodnej investície, ktorá dnes patrí medzi tie dlhodobo najistejšie. Precízne spracovaný šperk s prírodným drahokamom sa stáva stabilným uchovávateľom hodnoty aj pre budúce generácie. Vďaka stále vzácnejšej vstupnej surovine si môžete byť istí, že jeho cena bude nepretržite rásť - v uplynulých desiatich rokoch sa diamanty zhodnotili o viac ako polovicu.

Záujem o nákup investičných šperkov na Slovensku stúpa, čo dokazujú aj štatistiky klenotníctva ALO diamonds, kde predaj týchto klenotov medziročne vzrástol o 20%. Pri kúpe významného prsteňa sú skvelou príležitosťou napríklad zásnuby. Muži väčšinou volia prsteň s diamantom nielen preto, aby ženu oslnili, ale aj z ekonomických dôvodov. Na rozdiel od aktív, ako sú akcie, dlhopisy alebo nehnuteľnosti, majú šperky s drahokamami schopnosť odolávať zmenám na trhu, udržať hodnotu a dlhodobo narastať na cene. Ročný nárast cien diamantov s jedným karátom je cca 3%, pri diamantoch s vyšším počtom karátov to môže byť až 25%. Vzhľadom na to, že diamantové šperky či šperky s drahými kameňmi ľahko prenosné a zameniteľné po celom svete, môžu byť pre svojho majiteľa aj spoľahlivou finančnou poistkou.

Aby Vaša investícia prebehla bezpečne, vyberajte si luxusné šperky len u renomovaných klenotníkov, ktorí poskytujú profesionálne služby. Využite možnosť nezáväznej konzultácie v česko-slovenskom klenotníctve s dlhou tradíciou ALO diamonds. V príjemnom prostredí showroomu v Bratislave alebo na Vami zvolenom mieste môžete vyberať zo širokej ponuky nadčasových šperkov. K nákupu prsteňa, náušníc alebo náhrdelníku s drahokamom nad jeden karát tu dostanete aj medzinárodne uznávaný certifikát GIA, ktorý zaručí, že Vaše financie sú uložené bezpečne do kameňa legálneho pôvodu a vysokej kvality. Alternatívna investícia sa Vám vďaka pozitívnemu vývoju na trhu zhodnotí už počas niekoľkých dekád.

​Trendom súčasnosti je návrat k prvo-republikovej tradícii. Rovnako ako v anglosaských krajinách, kde sú šperky, drahé kovy a kamene úplne bežnou a neoddeliteľnou súčasťou rodinného majetku už po stáročia, ľudia investujú nielen do obvyklých komodít ako akcie, dlhopisy či nehnuteľnosti, ale stále viac aj do rodinných šperkov. Dôkazov, že sa takáto investícia dokáže v čase veľmi dobre zhodnotiť, je veľa. Najznámejším je zafírový prsteň princeznej Diany. Potom, čo ho celý svet uvidel na jej ruke, stúpol výrazne dopyt po týchto modrých kameňoch. Zvýšený dopyt po zafíroch sa spätne odrazil aj na cene tohto snubného prsteňa. V roku 1981 sa jeho cena pohybovala okolo 50-tisíc eur, dnes už je vďaka stúpajúcim cenám jeho hodnota najmenej 780-tisíc eur. Zaobstaranie si investičného klenotu je nadčasovým spôsobom, ako odovzdať dedičstvo, ale aj založiť novú rodinnú tradíciu.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 20:08