Rezidenčná časť z bulváru Pribinova.J&T Real Estate
StoryEditor

Ganz House ponúkne atraktívne bývanie a exkluzívne kancelárie

01.12.2023, 00:00

Dynamický rozvoj hlavného mesta Slovenska je čoraz viac viditeľný a panoráma Bratislavy sa mení z roka na rok. Najväčší boom zažíva atraktívna lokalita pri Dunaji medzi Mostom Apollo a Starým mostom, ktorej základy položila obľúbená Eurovea. Okolo nej rastie moderná mestská štvrť Eurovea City, jedna z najlepších lokalít na prácu, život a trávenie voľného času. V jej srdci začne čoskoro developer J&T Real Estate (JTRE) s výstavbou butikového projektu Ganz House, ktorý má právoplatné stavebné povolenie.

Metropoly vo svete rozvíjajú územia pri vodných plochách – či už ide o rieky, jazerá alebo more – a považujú ich za najkvalitnejšie verejné priestory. Pokračovanie obľúbeného projektu Eurovea prinieslo do modernej štvrte pri Dunaji okrem bývania v prvom slovenskom mrakodrape na nábreží, moderných kancelárií a rozšírenia nákupného centra aj nové verejné priestory podľa koncepcie svetoznámej architektky a urbanistky Beth Galí. Priamo pri rieke pribudlo ďalších 400 metrov promenády a Pribinova ulica sa premenila na plnohodnotný mestský bulvár. Multifunkčný projekt Ganz House vyrastie na trojuholníkovom pozemku medzi Pribinovou a Čulenovou ulicou, čím zvýrazní mestotvorný charakter bulváru Pribinova.

Privátne bývanie v prémiovej lokalite Eurovea City

 Rezidenčná časť prinesie na ôsmich poschodiach 65 unikátnych rezidencií rôznych veľkostí vo vysokom technologickom a materiálovom štandarde. V projekte budú k dispozícii byty a apartmány od jednoizbových (1ks), cez dvojizbové (26) a trojizbové (27) až po štvorizbové (11). Byty na prvých šiestich rezidenčných poschodiach disponujú exteriérom v podobe krytej pobytovej lodžie, ktorá majiteľom poskytne komfortné a intímnejšie trávenie voľného času. Na dvoch najvyšších hmotovo ustúpených poschodiach bude výnimočná kolekcia penthousov v prémiovom štandarde s veľkorysými pobytovými strešnými terasami s panoramatickými výhľadmi. Majiteľom bude k dispozícii aj 24 hodinová recepcia a v podzemnej garáži pribudne 200 parkovacích miest vrátane nabíjacích staníc pre elektromobily. Ganz House so svojimi precízne vyladenými dispozíciami poskytne svojím obyvateľom najvyšší komfort, ktorý ide ruka v ruke so všetkými výhodami bývania v centre mesta. Spojí plnohodnotné mestské bývanie, prácu, oddych a užívanie voľného času v atraktívnej nábrežnej štvrti Eurovea City. Nákupné centrum Eurovea s množstvom komplexných služieb oddeľuje od Ganz Housu iba bulvár Pribinova so širokými chodníkmi a bezpečnou segregovanou cyklotrasou. V bezprostrednom susedstve je Slovenské národné divadlo, v pešej dostupnosti historické centrum mesta a doslova na skok aj nábrežná promenáda s parkom a obľúbenými reštauráciami, ktoré dodávajú lokalite uvoľnenú atmosféru.

image

Kancelárska časť medzi Pribinovou a Čulenovou ulicou.

J&T Real Estate

Zelené butikové kancelárie s aktívnym jadrom

Administratívna deväťposchodová časť projektu bude ašpirovať na najvyššie hodnotenie BREEAM v rámci trvalej udržateľnosti, cieli aj na certifikáciu zdravého vnútorného prostredia WELL a uhlíkovú neutralitu počas prevádzky. Najvyššiu úroveň technologického vybavenia bude garantovať smart building certifikácia SBC. Ganz House prinesie 10-tisíc štvorcových metrov najmodernejších butikových priestorov s aktívnym jadrom. Pri projektovaní administratívnych budov ide o istý odklon od konvenčných systémov ako hlavného riešenia zabezpečenia vnútorných teplôt a, naopak, integrovania systémov aktivácie betónového jadra. Aktívne jadro využíva stavebnú hmotu budovy akumuláciou tepelnej energie namiesto toho, aby vyžadovalo ďalší inštalačný priestor na osadenie konvenčného HVAC systému, ako je napríklad potrubie pre centrálnu klimatizáciu. Všetky komponenty sa buď začlenia do betónovej konštrukcie, alebo sa nachádzajú mimo úžitkového priestoru. Veľkou výhodou je, že systém aktivácie betónového jadra v prípade nového rozloženia miestností spravidla nevyžaduje žiadne nákladné stavebné úpravy. Komerčné priestory v Ganz House budú investične, energeticky a prevádzkovo efektívnejšie než konvenčné systémy. Kancelárska časť bude disponovať terasami na dvoch najvyšších poschodiach, pričom na streche budú osadené fotovoltické panely a na prvom poschodí bude moderné cyklistické zázemie. Ponúkne aj exkluzívne retailové priestory s výmerou 1 100 štvorcových metrov. V kancelárskej časti budú priestory na prenájom a v bytovej časti na prvom poschodí nájdu záujemcovia 11 kancelárskych blokov s výmerou od 35 do 110 štvorcových metrov určených na predaj.

image

Návrh lobby v administratívnej časti Ganz House.

J&T Real Estate

Architektonický koncept

Ganz House je tvorený s ohľadom na najnovšie trendy a štandardy kvality bývania a pracoviska, s dôrazom na funkcionalitu, estetiku, energetickú efektívnosť a udržateľnosť. Vysoká flexibilita priestorov ponúka kombináciu bývania, kancelárií a obchodnej vybavenosti v jednom objekte. Predstavuje spojenie osvedčených urbanistických princípov s genius loci nábrežnej štvrte Eurovea City. Tvarovo jednoduchá a výškovo pevná definícia objemu stavby s dôrazom na urbanistickú mierku ulíc akceptuje, podporuje a dotvára uličné línie Pribinovej a Čulenovej ulice. Koncept maximalizuje plochu atraktívnej fasády z pohľadového hľadiska a zároveň z hľadiska organizácie parteru vytvára bohatší štruktúrovaný verejný priestor. Za unikátnym architektonickým návrhom Ganz House stojí ateliér Compass Architekti.

Čo sa skrýva za názvom Ganz House?

Názov projektu je inšpirovaný značkou prvých bratislavských električiek od firmy Ganz Budapest, ktoré pred storočím premávali v tomto bývalom priemyselnom srdci Bratislavy. Zároveň názov vyjadruje kontinuitu s trojjazyčnou históriou mesta, pričom význam slova ganz vystihuje multifunkčnosť budovy. Začiatok výstavby projektu je naplánovaný v roku 2024 a dokončenie v roku 2026.

www.ganzhouse.sk

www.bratislavaoffices.sk

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 01:22