StoryEditor

V Bratislave pribudne nová výšková dominanta Portum Towers s bytmi na investíciu aj luxusné bývanie. Práce na stavenisku sa už začali…

14.12.2023, 00:00

Rezidenčný komplex Portum Towers, v podobe dvoch štíhlych veží s výškou 117 a 99 metrov a troch priľahlých bytových domov, vyrastie v srdci nového centra Bratislavy, na križovatke ulíc Landererova, Košická a Chalupkova. V exkluzívnej lokalite, ktorá je svojimi benefitmi priamo predurčená pre moderný životný štýl. Pred niekoľkými týždňami už boli zahájené práce na stavbe.

"Bol dokončený podrobný geologický prieskum pomocou unikátnej metódy až do hl‘bky 30 metrov, ktorého výsledky spresnili postup prác na stavenisku, ako aj sondy na určenie aktuálnych hodnôt kontaminácie. V súčasnosti odstraňujeme prvú vrstvu zeminy a triedime, pričom prebieha aj profesionálny pyrotechnický dohľad", popisuje Dušan Dvořák za developera Top Estates a konateľ spoločnosti Portum Towers.

"Odstraňovanie environmentálnej záťaže bude prebiehať niekoľko mesiacov. Ide o náročný proces, ktorý po celý čas podlieha prísnym podmienkam. Teraz pracujeme v prvej vrstve zeminy. Pokiaľ ide o nálezy munície, jednalo sa o tri minometné delostrelecké granáty, ktoré boli na mieste profesionálne zlikvidované", pokračuje Dušan Dvořák.

image
Portum Towers

"Na základe vyhodnotenia výstupov z geologického prieskumu sme lokalizovali podzemné objekty, ktoré je potrebné pred pokračovaním prác odstrániť. Patrí medzi ne aj časť energokanálu, pre ktorý nebola k dispozícii presná dokumentácia nefunkčného priestoru. Vzhľadom na charakter účelu stavby ako strategického objektu však jeho likvidácia ešte podlieha úradnému procesu a povoleniu na odstránenie, na ktoré teraz čakáme", vysvetluje Dušan Dvořák.

Developerská skupina Top Estates sa zameriava na prémiové rezidenčné a polyfunkčné projekty na prestížnych adresách v Prahe, Brne a Bratislave a jej súčasťou je developerská a stavebná spoločnosť. Doteraz realizované projekty sú známe nielen svojou vysokou kvalitou a modernou architektúrou, ale získali aj mnohé medzinárodné ocenenia.

image
Portum Towers

Moderné architektonické dielo

Na dizajne vznikajúcich budov a bytov Portum Towers sa podieľali renomovaní architekti zo Slovenska a z Českej republiky ako Eva Jiřičná, A1 Architecture, Chybik+Krištof, Mimolimit, Ferdinand Leffler či Forms. Spoločnou architektonickou myšlienkou bolo dokonale integrovať budovy do okolia a ponúknuť budúcim obyvateľom nadčasové dispozície a exkluzívny dizajn bytov s možnosťou výberu kvalitných materiálov a zariaďovacích prvkov.

image
Portum Towers

Zážitok z bývania v srdci Bratislavy

Rezidenčný komplex bude disponovať viac ako 500 bytmi s možnosťou spájania jednotiek od dvojizbových, cez rodinné troj a štvorizbové až po veľkometrážne byty s rozlohou takmer 400 metrov štvorcových. Najluxusnějšie byty Spectacular sa budu nachádzať na najvyššich piatich podlažiach a predstavujú vrchol ponuky projektu. Obyvatelia komplexu ocenia nielen nadštandardné služby pre svoj komfort a bezpečnosť, vrátane 24h recepcie a parkovania v podzemných garážiach, ale aj súkromnú wellness a fitness zónu.

PORTUM TOWERS nie je len o bývaní. Predstavuje nový životný štýl, veľkorysý komfort a najvyššiu kvalitu, moderný dizajn a každodenný exkluzívny zážitok v modernom srdci Bratislavy.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 06:40