StoryEditor

Nie každý príbeh má šťastný koniec, ale každý si zaslúži nádej

26.03.2024, 00:00

V mamkinom brušku mala byť ešte viac ako tri mesiace, ale nevydržala a vypýtala sa na svet predčasne. Mala len 32 centimetrov a 700 gramov. Taký malý človiečik by bez lekárskej pomoci neprežil. Masírovali to drobné srdiečko a s dýchaním jej pomáhala pľúcna ventilácia. Svojich prvých sto dní života prežila v nemocnici. Ktovie, čo si taký drobček myslí, možno sa jej zdá, že každý naokolo nosí biely plášť.

Dnes má Izabelka tri roky a vie, že ľudia nosia aj pestrejšie oblečenie. A raz sa možno dozvie, že presne 688 dobrých ľudí sa vyzbieralo na to, aby mohla absolvovať ďalšie rehabilitačné pobyty, vďaka ktorým dobehne svojich rovesníkov. Lebo ona, aj keď už má na to vek, ešte stále nevie chodiť či samostatne sedieť. Cez portál ĽudiaĽuďom.sk darcovia poslali takmer 13-tisíc eur, ktoré pomôžu nielen Izabelke, ale aj jej rodičom v ich neľahkom osude.

„Za 13 rokov sme pomohli viac ako ôsmym tisícom príjemcom, ktorým sme dokopy sprostredkovali dary za viac ako 21 miliónov eur. Nie každý príbeh má šťastný koniec, ale ĽudiaĽuďom.sk dáva každému nádej, že sa k svojmu snu priblíži o čosi bližšie. Niekto získal financie na liečbu, rehabilitácie, iný na skvelý projekt, napríklad na detské ihrisko v obci,“ hovorí výkonný riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Ján Laš.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk funguje bez akýchkoľvek poplatkov aj vďaka príspevkom z 2% z daní. Na rozdiel od iných platforiem portál posiela príjemcom, hlavne ľuďom v núdzi celú sumu, teda 100% daru. Aj vy môžete byť spoluautorom jeho krásneho príbehu. Viac informácií o tom, ako svoje dve percentá nenechať štátu, ale poslať na pomoc ľuďom v núdzi nájdete na 2percenta.ludialudom.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 06:57