StoryEditor

XTB ponúka vyššie úroky z neinvestovaných prostriedkov a uľahčuje začiatky v investovaní

19.04.2024, 00:00

Spoločnosť XTB, globálny fintech ponúkajúci online platformu a mobilnú aplikáciu na investovanie, ponúka novým klientom vyššie úrokové sadzby z neinvestovaných prostriedkov na prvých 90 dní od založenia účtu. Klientom spoločnosti sa tak úročia aj prostriedky, ktoré na svoju investičnú príležitosť ešte len čakajú. Začiatkom v investovaní platforma pomáha aj novou funkcionalitou, Investičnými plánmi.

Investičná spoločnosť XTB sa stala jedným z prvých brokerov, ktorí svojim klientom ponúka úrokové sadzby z neinvestovaných prostriedkov na účtoch vedených v eurách alebo amerických dolároch. Pre nových klientov je zároveň úroková sadzba zvýhodnená – pre eurové vklady je stanovená na 4,20 % a pre účty vedené v dolároch na 5,00 % na obdobie prvých 90 dní od založenia účtu. Po uplynutí tohto obdobia klientom úroková sadzba z neinvestovaných prostriedkov ďalej platí vo výške 2,00 % pre účty v eurách a 2,50 % pre účty vedené v dolároch. Úroky sa počítajú denne a na účty klientov sa pripisujú mesačne. Vzťahujú sa na neinvestované prostriedky existujúcich aj nových klientov bez ohľadu na ich celkovú výšku.

„Navýšenie úrokových sadzieb ponúka investorom možnosť vyčkávať na konkrétnu investičnú príležitosť a zároveň si zaistiť zhodnotenie peňazí, aj keď práve aktívne neinvestujú. Čoraz viac ľudí zvažuje vstup na finančné trhy, a my im chceme ponúknuť ďalšiu pridanú hodnotu, keď už sa rozhodnú s investíciami začať,“ komentuje zvýšenie úrokových sadzieb novým klientom Vladimír Holovka, obchodný riaditeľ XTB pre Slovensko, Česko a Maďarsko. 

image
XTB

Otvoriť cestu k investíciám sa XTB snaží aj prostredníctvom množstva nových produktov, ktoré na svojej platforme ponúka. Spoločnosť plánuje rozšíriť svoju ponuku napríklad o nové dlhopisy, penzijné produkty alebo multimenovú kartu. Najnovšia služba Investičné plány, ktorú môžete u XTB nájsť, ponúka klientom možnosť investovať do ETF fondov podľa vopred nastaveného cieľa. Investori si tak môžu vytvoriť svoj vlastný plán výberom ETF, o ktoré majú záujem, a investovať mesačne čiastku od 15 eur. U jednotlivých investícií sa tiež dá ľubovoľne nastaviť percentuálny podiel a flexibilne ich spravovať.

„V ETF a pasívnom investovaní dlhodobo vidíme veľký potenciál, ponúka totiž investorom možnosť vytvorenia diverzifikovaného portfólia bez nutnosti manuálneho výberu jednotlivých nástrojov. Pre našich klientov je tak investovanie ešte jednoduchšie a prístupnejšie,“ hovorí Holovka. Investori majú v rámci investičných plánov k dispozícii viac ako 365 ETF fondov, ktoré pokrývajú rôzne triedy aktív i komodít. Investori tak môžu ľahko diverzifikovať svoje portfólio a prispôsobiť ho svojmu postoju k riziku a výnosu. Záujem o podielové fondy eviduje XTB najmä od roku 2021, pričom v posledných troch rokoch sa počet investorov do ETF viac ako zdvojnásobil.

Svoje plány si investori môžu dopĺňať alebo upravovať priamo v aplikácii alebo si môžu nastaviť opakované platby. Peniaze sa tak investujú automaticky, na základe preferencií, ktoré možno kedykoľvek upraviť podľa aktuálnych potrieb a investičných cieľov. Investori tak môžu ľahko reagovať na nové okolnosti vo svojom živote alebo tiež na trhu. 

image
XTB
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 14:50