StoryEditor

Anketa pre hudobných dramaturgov: Čo počúvate v súkromí?

08.12.2005, 23:00

Ivan Antala, hudobný dramaturg Rádia Expres:
1. Hudobnú stratégiu Rádia Expres nie je možné zhrnúť do pár viet, ale jedným z najdôležitejších častí našej stratégie sú prieskumy. Dalo by sa povedať, že playlist Rádia Expres je najvernejším odrazom vkusu poslucháčov.
2. Všetko možné. Pri podobných otázkach vymenujem CD, ktoré mám v danej chvíli v aute. Takže teraz to je nový album Madonny, staršie CD od A-ha, debutový album Placebo, Sneaker Pims -- CD Bloodsport a nový album Depeche Mode.

Rastislav Lackovič alias Joly, hudobný dramaturg FUN rádia:
1. Hudobná stratégia FUN rádia je založená na niekoľkých princípoch: vyhovieť hudobnému vkusu cieľovej skupiny našich poslucháčov, to znamená mladým ľuďom od 19 do 35 rokov, podpora domácej hudobnej tvorby, byť krok pred ostatnými a nasadzovať potenciálne hity skôr než ostatní.
2. V súkromí si rád pustím popovú alebo rockovú muziku ako Keane, Coldplay, Cardigans, George Michael, nová Madonna, zo slovenských Peha a jej album Deň medzi nedeľou a pondelkom. Je to podľa mňa najlepší album, ktorý tento rok vyšiel na Slovensku.

Julo Viršík, hudobný dramaturg Rádia Okey:
1. Hudobnú stratégiu Rádia Okey najviac charakterizujú dva slogany -- Najväčšie hity všetkých čias a Viac slovenských hviezd. V porovnaní s inými celoplošnými rádiami máme určite širší záber období -- objavuje sa u nás dosť piesní z éry 70´s, 80´s a 90´s, ktoré dopĺňajú aktuálne domáce a zahraničné hity. V blízkej budúcnosti by sme tiež chceli testovať hudbu call-testami.
2. Najradšej mám hudbu, ktorú už preveril čas a v tomto smere sú mojimi najväčšími favoritmi Phil Collins a Dire Straits, v poslednom období ma potešili albumy Green Day, Nickelback a výberovka Seala. Z domácich interpretov mi v obývačke i aute urobili radosť nový No Name, Peha a, samozrejme, najväčší klasik -- Meky Žbirka.

Jana Krajčovičová, hudobná dramaturgička Rádia Regina:
1. Hudobná stratégia Rádia Regina Bratislava (neskôr RRB) je determinovaná postavením slovenského rádia ako verejnoprávneho masovokomunikačného prostriedku. Rešpektuje výsledky výskumu, ktorý priebežne robí v SRo Odbor mediálneho výskumu.
2. Priznám sa, že po príchode domov niekoľko hodín nepočúvam nič, pretože sa hudbou zaoberám celý pracovný deň a potrebujem si oddýchnuť. Keď si však chcem pustiť niečo pre dušu, tak je to Alanis Morisette, Norah Jones, Air alebo trebárs Tracy Chapman.

Demeter, hudobný dramaturg Rádia FM
1. Hudobná stratégia Rádia FM je rozdelená do dvoch "zón" -- bielej a čiernej. Počas dennej bielej sa zameriavame na inteligentné hity súčasnosti so zameraním na širokospektrálneho poslucháča. V dennom playliste sa akcentuje najmä nová slovenská tvorba a objavujú sa aj piesne alternatívnejšieho charakteru. Večerná čierna zóna sa programovo venuje jednotlivým žánrom ako hip-hop, rock, minimal, trance, world music, nu džez a iným na Slovensku nehrávaným hudobným smerom. Trvácnosť piesní v playliste ovplyvňujú aj prieskumy.
2. Momentálne v súkromí počúvam napríklad nové albumy Franz Ferdinand, Alicia Keys, A.M.O., Dead 60´ s a Jamie Culluma. Zo starších Koop, Blondie, ale toho je veľa. Hudbu totiž počúvam stále.

František Kubáš, hudobný dramaturg Rádia Twist
1. Hudobnou stratégiou Rádia Twist je osloviť čo najviac poslucháčov nenáročným strednoprúdovým a rockovým mixom. V žiadnom prípade nie je naším cieľom balamutiť ich, že hráme len hity. Musím však podotknúť, že sme informačné a publicistické rádio, hudba tu skôr funguje ako kulisa, respektíve ako mostík medzi jednotlivými príspevkami.
2. Zo starších počúvam King Crimson, Led Zeppelin a z novších -- poslucháči Twistu prepáčia -- System of A Down, Slipknot, Korn...

Bořivoj Medelský, hudobný dramaturg Rádia Hey!
1. Hudobná stratégia Rádia Hey! vychádza z licenčných podmienok -- hráme len slovenskú a českú tvorbu. Ohlasy a vysielanie potvrdzujú, že potreba takejto dramaturgie tu je a má svoje miesto.
2. Počúvam pop, najmä domácu a českú tvorbu (Elán, Žbirka, Hammel), čo vyplýva z mojich pracovných povinností a v rámci relaxu vážnu hudbu . Neodmietam však ani príjemný folklór ako Mojžišová, Ghymes a východoslovenské piesne.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
17. máj 2024 07:22