StoryEditor

Domáce obchody Lidl už budú riadiť Slováci

08.02.2011, 23:00

Slovenské diskonty Lidl dostanú vlastnú centrálu. Maloobchodná sieť vybuduje na Ružinovskej ceste v Bratislave štvorpodlažnú administratívnu budovu, ktorá sa stane sídlom samostatného slovenského manažmentu. Spolu s novou predajňou, ktorá má byť súčasťou centrály, tu vznikne viac ako sto pracovných miest. "Doteraz bolo vedenie obchodného reťazca sústredené v Prahe a spoločné pre český a slovenský trh," povedala Sandra Kipeťová, hovorkyňa spoločnosti Lidl.

Vytvorenie samostatného riaditeľstva súvisí s prebiehajúcou expanziou reťazca na Slovensku. Nemecký Lidl prišiel na náš trh v roku 2004 a momentálne tu prevádzkuje viac ako 110 predajní. Medzi poslednými novootvorenými predajňami je prevádzka v Liptovskom Hrádku, už tretia predajňa v Trenčíne a druhá predajňa v Nových Zámkoch.

Podľa odhadu agentúry pre prieskum trhu Terno dosiahol nemecký reťazec na Slovensku tržby zhruba 184 miliónov eur. V rámci všetkých maloobchodných sietí je u nás na siedmom mieste. Na prvom mieste je britské Tesco.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. máj 2024 21:17