StoryEditor

Merkury Market ohrozuje hobby jednotku Baumax

25.01.2011, 23:00

Na Slovensku pribudnú nové hobby markety. Poľská spoločnosť Merkury Market v najbližších mesiacoch rozšíri svoju terajšiu sieť jedenástich predajní o ďalšie dve. Na jar by mala pribudnúť prevádzka v Trnave, ktorá je momentálne v štádiu hrubej stavby. Nasledovať ju budú Levice. "Výstavno-predajné centrum bude zamerané najmä na predaj bytových zariadení, bytových doplnkov a predaj tovaru pre stavebnú produkciu,“ hovorí zámer spoločnosti.     

Expandovať chcú na juhu
Do výstavby trnavského hobby centra investuje Merkury Market Slovakia 4,6 milióna eur a prácu by v ňom malo nájsť 32 ľudí. Podľa zámeru by sa tu v dôsledku dobrej dopravnej dostupnosti mohli zamestnať aj pracovníci zo širšieho okolia Trnavy.

Podobný počet pracovných síl si vypýta aj pripravovaná predajňa v Leviciach, ktorá je v súčasnosti v štádiu pred stavebným povolením. Samotná výstavba potrvá tri až štyri mesiace. Práve juh Slovenska vrátane Dunajskej Stredy má podľa informácií HN spoločnosť v hľadáčiku na svoj ďalší rozvoj. Spolu s novými prevádzkami v tomto roku celkovo dosiahne 13 predajní. Súčasná jednotka, rakúsky Baumax, má momentálne 15 pobočiek.

Doťahujú sa na Rakúšanov
Podľa Alexandra Rafajloviča, šéfa retailového výskumu spoločnosti Cushman & Wakefield, je na Slovensku stále dosť priestoru pre nové hobby markety. V regiónoch mimo Bratislavy a Košíc totiž tieto dve najväčšie siete stále nemajú iného konkurenta. "Napríklad v Českej republike je OBI a Baumax prakticky v každom meste nad 50-tisíc obyvateľov. Na Slovensku je takýchto miest 14, čo znamená minimálne priestor na 28 predajni plus tri až štyri predajne ako rezervu pre veľké mestá,“ vysvetľuje Rafajlovič.

Merkury Market, ktorý nedávno zavítal do Nitry a otvoril svoj prvý outletový obchod v Bratislave, je však oproti Baumaxu trochu odlišný. Oproti rakúskej sieti je menej štandardizovaný a zameriava sa viac na vybavenie domácnosti. Na rozdiel od Baumaxu nemá ani záhradné centrá. "Sortiment Merkury Marketu je viac orientovaný na cenovú ponuku ako na šírku sortimentu,“ dodal Rafajlovič. Miroslav Hargaš

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. máj 2024 21:36