28.03.2006, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR

Týždňové chrípkové prázdniny sa včera začali na Základnej škole v Likavke pri Ružomberku. Chorobnosť žiakov tam bola vyše 30 percent. Zariadenie navštevuje takmer 300 detí. Vysoký počet chorých detí, až 34 percent, mali uplynulý týždeň na ZŠ vo Važci, kde sa vo štvrtok a v piatok nevyučovalo. "Takmer toľko je ich tam chorých aj teraz, a preto sme poradili riaditeľovi školy vyhlásiť do konca týždňa chrípkové prázdniny," uviedla regionálna hygienička Eva Chobotová. (TASR)

Výška slovenskej rozvojovej pomoci Sudánu sa v budúcnosti zvýši, povedal minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Eduard Kukan. Zvýšenie je pravdepodobné nielen preto, že rezort zahraničia dostane viac finančných prostriedkov na rozvojovú pomoc, ale aj vzhľadom na humanitárnu situáciu v sudánskej provincii Darfúr, ktorá sa neustále zhoršuje. Sudán je jednou z 13 krajín, ktorým SR poskytuje rozvojovú pomoc. Krajiny využívajú slovenský príspevok nepriamo, teda prostredníctvom slovenských podnikateľských subjektov, ktoré v štátoch podnikajú v dohodnutých oblastiach. (SITA)

Už len do 14. apríla majú občania čas, aby polícii odovzdali strelné zbrane v rámci zbraňovej amnestie. Podľa zástupkyne trenčianskej policajnej hovorkyne Kataríny Hlaváčovej môžu občania dobrovoľne odovzdať aj nezákonne držanú zbraň. "Ak občan do 14. apríla 2006 dobrovoľne odovzdá na políciu takúto zbraň, nebude stíhaný za nedovolené ozbrojovanie," informovala Hlaváčová. V Trenčianskom samosprávnom kraji občania odovzdali na polícii 277 dlhých a krátkych, guľových a brokových zbraní, pričom od začiatku roka 2006 to bolo 148 strelných zbraní. (TASR)

Organizovanú skupinu, špecializujúcu sa s pomocou člena súkromnej bezpečnostnej služby na vykrádanie, odhalili a zadržali počas víkendu košickí kriminalisti. Z krádeže vyšetrovateľ obvinil v nedeľu piatich Košičanov, ktorí boli už v minulosti viackrát súdne trestaní.
Organizátorom skupiny bol Ján T., ktorý s ostatnými členmi prijímal objednávky na nákup a predaj rôzneho stavebného a elektrotechnického tovaru. Po vzájomnej dohode so zamestnancom SBS tovar vynášali bez zaplatenia z objektu obchodného domu Baumax na Trolejbusovej ulici v Košiciach. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 09:25