StoryEditor

Kto bude radiť novej vláde

21.07.2006, 00:00

Peter Staněk -- ekonóm, člen Slovenskej akadémie vied, prednáša na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V druhej vláde Vladimíra Mečiara bol jeho poradcom pre ekonomiku, neskôr štátnym tajomníkom rezortu financií. So Smerom spolupracuje od jeho vzniku. Vo svojej práci sa venuje rozpočtovaniu, samospráve, penzijnému systému, trhu práce, nadnárodným korporáciám, klimatickým zmenám či šedej a čiernej práci.

Richard Sulík -- autor daňovej reformy a myšlienky odvodového bonusu. Bol poradcom exministra financií Ivana Mikloša v čase prípravy a schvaľovania reformy. Od mája 2004 dva roky šéfoval spoločnosti OLO. Až do volieb bol členom kolégia ministra financií Ivana Mikloša a zároveň poradcom ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny Ivety Radičovej.

Pavol Hamžík -- bývalý kariérny diplomat. V druhej Mečiarovej vláde bol ministrom zahraničných vecí. Z funkcie odstúpil po zmarenom referende. S exprezidentom Rudolfom Schusterom spoluzakladal Stranu občianskeho porozumenia. V prvej vláde Mikuláša Dzurindu bol vicepremiérom pre integráciu. V roku 2001 ho premiér odvolal pre údajné zneužitie peňazí z eurofondov. Podozrenia sa nepotvrdili.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
21. máj 2024 09:01