StoryEditor

Kaliňák si bráni políciu

17.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
"Minister na začiatku funkčného obdobia deklaroval, že politické nominácie v polícii nebudú, tento postoj sa nezmenil a ani do budúcnosti sa meniť nebude," zdôraznil hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš.

Politické nominácie v polícii odmieta minister vnútra Robert Kaliňák, podľa ktorého je polícia zo zákona apolitická.
"Minister na začiatku funkčného obdobia deklaroval, že politické nominácie v polícii nebudú, tento postoj sa nezmenil a ani do budúcnosti sa meniť nebude," zdôraznil hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš. Za "tradičné táraniny pána Palka" označil vyhlásenia exministra vnútra Vladimíra Palka (KDH), podľa ktorých sú v Vojenskom obrannom spravodajstve a Vojenskej spravodajskej službe ľudia z Kaliňákovej skupiny v Smere-SD.
Reagoval tak na vyhlásenia Palka, podľa ktorého strany vládnej koalície politizujú bezpečnostné zložky. Podľa neho ide o porušovanie zákona a ak sa to neskončí, treba zvážiť podanie trestného oznámenia na politikov vládnej koalície za to, že sa možno dopúšťajú trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa. Exminister sa domnieva, že vládna koalícia to robí preto, že strany Smer-SD, HZDS - ĽS a SNS si navzájom nedôverujú.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 06:05