StoryEditor

Jeho deň

06.09.2007, 00:00
Mám víziu. V nej vydavatelia bulvárnych plátkov hlásia straty a balia kufre. Približne 43 percent obyvateľov tejto krajiny, teda takmer všetci voliči istej strany, sa totiž každé ráno tlačí pred novinovým stánkom, ale nie je to kvôli nim.

Mladí od 18 do 24 rokov, ale aj v strednom veku, prevažne so stredným vzdelaním s maturitou, nekvalifikovaní robotníci, ale aj nezamestnaní zväčša z miest do 50-tisíc obyvateľov. V Bratislave je takýchto ľudí možno pomenej, ale veľká tlačenica je v Žilinskom a Prešovskom kraji. Všetci si pýtajú to isté. Jediný denník, ktorý skutočne objektívne informuje o tom, čo robí predseda ich obľúbenej strany a jeho ministri.

Na titulnej strane je vždy on. Fotografie starostlivo vyberá jeho osobný poradca pre imidž. Spravodajstvo informuje o jeho cestách, rozhodnutiach a dobrých skutkoch a neobťažuje vyjadreniami opozície, politológov či iných analytikov. V regiónoch hrá vždy prím to mesto či obec, ktoré práve v ten deň navštívil. Ekonomickí redaktori, ktorí pri podpise zmluvy s vydavateľstvom predložili čestné vyhlásenie, že nevedia lyžovať ani snoubordovať, informujú len o rastúcej ekonomike, stúpajúcich platoch a rýchlom napredovaní stavby diaľnic. Zahraničné oddelenie píše, iba keď on vycestuje niekam za hranice.

Komentárová strana chýba úplne, lebo je aj tak zbytočná. On a jeho vláda robí všetko správne. Ľudia pred stánkom sa neboja vypýtať si svoj denník nahlas. Sú hrdí na to, že čítajú noviny, ktoré píšu pravdu. Asi to nebude dnes, zajtra, ani o rok. Asi najprv budú musieť najobjektívnejšie noviny na Slovensku napísať niečo veľmi škaredé. Aj tak si však myslím, že to príde. On bude nasledovať príklad svojho charizmatického predchodcu, ktorý kedysi tiež hýbal davmi a usmieval sa zo stránok Slovenskej republiky a Nového dňa. Nastane mediálny rozmach a on začne vydávať "Môj deň".

Annamária Dömeová, redaktorka domáceho oddelenia, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. máj 2024 04:10