StoryEditor

Slováci vraj ohrozovali bezpečnosť letu

10.12.2007, 23:00

Pilot nízkonákladovej spoločnosti Condor mal oprávnenie vysadiť skupinu slovenských cestujúcich z lietadla na letisku v brazílskom meste Salvador de Bahia. Ako už HN informovali, časť z nich bola pod vplyvom alkoholu. Hovorca spoločnosti Thomas Cook AG Mathias Brandes, pod ktorú patrí aj Condor, tvrdí, že títo cestujúci ohrozovali bezpečnosť letu. "Pilot konal v záujme bezpečnosti všetkých pasažierov." Let zo Salvadoru de Bahia do Frankfurtu nad Mohanom sa mal pôvodne uskutočniť 5. decembra, ale po zistení zápachu v pilotnej kabíne a na palube sa pilot vrátil do východiskovej destinácie.
Cestujúcich na noc ubytovali v hoteloch a skontrolovali technický stav lietala. Situácia sa opäť vyhrotila v čase náhradného odletu ešte na letisku počas rolovania stroja k štartovacej dráhe. Nastal konflikt posádky so slovenskými pasažiermi. V rámci neho došlo k slovným i menším fyzickým potýčkam. Pilot zavolal letiskovú políciu. Následne požiadal skupinu okolo 130 Slovákov, aby z lietadla vystúpili.
Účastník zájazdu Pavol Kollár však v sobotu uviedol, že kapitán lietadla sa vo štvrtok rozhodol vysadiť Slovákov, keďže mal pocit, že nedôverujú schopnostiam posádky. Lietadlo deň predtým núdzovo pristálo, vzduchotechnikou sa šíril podozrivý zápach. Vo štvrtok sa mal let opakovať tým istým strojom. Na palube lietadla sa však znovu začal šíriť zápach.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 21:35