StoryEditor

Poslanec sa musí ešte učiť, aby vedel zahlasovať

03.04.2012, 19:00
Poslanci si dnes vyskúšali, ako budú nasledujúce štyri roky hlasovať.

Ani po inštruktáži si však neboli všetci istí, či zvládnu stláčať tlačidlá správne. „Budem sa to musieť ešte lepšie naučiť, aby som sa nemýlil a aby som nevyvolával chaos. Tlačidlá sú mätúce, pretože každé sa týka iného prihlasovania. Neviem, či vy toto všetko viete ovládať, ale ja toto napríklad ovládať neviem,“ hovorí poslanec OĽaNO Branislav Škripek ukazujúc na diktafóny novinárov s tým, že on technický typ nie je.

Naproti tomu druhý najstarší poslanec, ktorý sa vracia do parlamentu po viac ako dvadsiatich rokoch, Jozef Mikloško (KDH) tvrdí, že gombíky mu pri hlasovaní určite problém robiť nebudú. „Veď okolo počítača sa motám každý deň,“ tvrdí. Aby nezabudol na nič z poslaneckých povinností, včera si do parlamentu priniesol lístoček so zoznamom vecí, ktoré mal vybaviť.

Pri poslaneckej generálke to zaiskrilo medzi Alojzom Hlinom (OĽaNO) a poslaneckým klubom Smeru-SD. Pri inštruktáži vraj poslanci Smeru matovičovcov rušili. „Vyhnal ich pomerne nekompromisne. Povedal im, že my sme ich nevyrušovali, keď sa školili oni, tak nech sa správajú rovnako,“ hovorí poslanec obyčajných Mikuláš Huba. „Možnože poslednýkrát v tomto volebnom období poslúchli opozíciu,“ doplnil sarkasticky ekológ.

 


 Celý článok nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 10:48