StoryEditor

Hlina sa zameria na Širokého hotel. Pri ňom sídli aj firma z kauzy CT

19.01.2015, 17:23
Autor:
lmlm
Poslanec Alojz Hlina začne o pár týždňov protesty pod názvom "Februárove udalosti“. Ich cieľom bude ukázať na korupciu.

Na Silvestra si to poslanec Alojz Hlina namieril pred Kempinski hotel, ktorý sídli v budove J&T. O pár dní neskôr zase vysypal tonu soli pred Národnou diaľničnou spoločnosťou a pred ministerstvom dopravy. Teraz poslanec Hlina bude protestovať opäť. Tentokrát sa zameria na hotel Juraja Širokého, ktorý stojí veďla zimného štadióna v Bratislave.


Prečítajte si aj: Hlina chce audit v bývalej Paškovej firme. „Dozvieme sa zaujímavé veci“
                             Hlina vysypal tonu soli pred NDS. Hrozí aj blokovaním diaľnic
                             Širokého Váhostav sa bráni. Požiadal o ochranu pred veriteľmi
                             Firmy chcú od Širokého Váhostavu 85 miliónov eur


Protest bude vo februári a mal by začať sériu demonštrácií pod názvom "Februárové udalosti". Presný termín akcie oznámi v najbližších dňoch. „Hotel patriaci Jurajovi Širokému je najlepším miestom poukázať na fakt, v akej zvrátenej dobe žijeme. Tento hotel vznikol ako súkromný objekt vo vlastníctve ľudí, ktorí stavali verejnú stavbu vedľajšieho predraženého zimného štadióna,“ povedal pre HNonline Hlina.


Poslanec Alojz Hlina. Snímka: HN/Peter Mayer

To je podľa jeho slov dôvod, prečo si miesto ďalšieho protestu vybral práve hotel Širokého. Túto akciu nazval "Protest proti zlodejom." Poslanec sa spolieha na to, že by sa na proteste mohli zúčastniť aj ľudia, ktorých podľa jeho slov oklamal Váhostav a nezaplatil im. „Chceme upozorniť na to, že konanie Váhostavu nie je normálne."

Hlina chce touto akciou poukázať aj na druhú vec - na firmu Medical Group z kauzy CT. Tá totiž podľa šéfa hnutia Občania sídli v tom istom objekte ako spomínaný hotel pri zimnom štadióne. „To tiež nie je podľa mňa náhoda,“ hovorí Hlina.

Ten sa chystá vo štvrtok za ministrom zdravotníctva Viliamom Čislákom. „Na stretnutí mu budem tlmočiť návrh, aby v prípade, že čakacia doba na CT vyšetrenie je dlhšia ako 14 dní, zdravotnícke zariadenie musí urobiť smenovú prevádzku. Verím, že budeme mať výsledky,“ ukončil Alojz Hlina. 

01 - Modified: 2024-05-03 12:36:02 - Feat.: - Title: Polícia vyviedla desiatky protestujúcich študentov z parížskej univerzity 02 - Modified: 2024-05-02 18:03:26 - Feat.: - Title: "Fico nám berie slobodu." Tisíce ľudí protestovalo proti zmenám v RTVS 03 - Modified: 2024-05-02 16:11:05 - Feat.: - Title: Protesty nesmú byť násilné, pre antisemitizmus nie je miesto, povedal Biden o podporovateľoch Palestíny 04 - Modified: 2024-05-02 10:31:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament prerušil schôdzu pre poškodenie budovy počas protestov 05 - Modified: 2024-04-30 20:41:05 - Feat.: - Title: Protesty v Gruzínsku: Polícia použila proti demonštrantom v Tbilisi slzotvorný plyn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 08:33