StoryEditor

Fico môže mať vážne ochorenie, ukázalo vyšetrenie. Ostáva v nemocnici

14.04.2016, 09:45
Premiér Robert Fico mal náhle zdravotné problémy, v nemocnici zostane niekoľko hodín.

Premiér Robert Fico ostáva minimálne do piatkového rána hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave. "Je na pozorovaní," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Premiér mal podľa denníka N akútnu koronárnu nevoľnosť pre upchatú cievu.

Podľa informácií portálu topky.sk má ísť do konca o vážne ochorenie. „Vyšetrenie potvrdilo, že ide o akútny koronárny syndróm,“ povedal pre portál nemenovaný zdroj z prostredia nemocnice.

Táto ischemická choroba srdca (ICHS) je veľmi rozšírené ochorenie a v rozvinutých industrializovaných krajinách dnes predstavuje závažný celospoločenský zdravotnícky problém. Podstatou ochorenia je zhoršené prekrvovanie srdcového svalu, čo je spôsobené postupným zužovaním koronárnych tepien.

Problém s cievami

Šéf kabinetu prišiel do ústavu podľa jej slov sám v sprievode ochranky. "V dopoludňajších hodinách sa podrobil kardiologickým vyšetreniam. Na základe výsledkov týchto vyšetrení tím lekárov rozhodol, že zostane na pozorovaní v NÚSCH počas celého dnešného dňa do zajtra rána," povedala Krajačičová. Bližšie informácie o premiérovom zdravotnom stave NÚSCH na žiadosť rodiny neposkytuje. 

Jeho ďalší program ostáva zatiaľ v platnosti, o ďalšom vývoji bude Úrad vlády SR podľa Ficovej hovorkyne Beatrice Szabóovej informovať hneď, ako to bude možné.

Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Zvykom však býva, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno posunie.

Poslanec Miroslav Beblavý dnes poprial premiérovi Ficovi skoré uzdravenie. „Vážený pán predseda vlády, Robert Fico, želám vám čo najľahšiu diagnózu a čo najrýchlejšie uzdravenie, pretože aj keď nás veľa rozdeľuje, úcta k životu a slušnosti by nás mala spájať,“ napísal nezaradený poslanec. 

Odložil návštevu Česka

Premiér tak odložil zo zdravotných dôvodov štvrtkovú návštevu Českej republiky. Počas svojej prvej zahraničnej cesty od opätovného vymenúvania do funkcie sa mal stretnúť s premiérom Bohuslavom Sobotkom aj s prezidentom Milošom Zemanom.

Ministerskí predsedovia mali rokovať o posilnení cezhraničnej dopravnej infraštruktúry alebo o stredoeurópskej regionálnej spolupráci. Zaoberať sa mali tiež prípravou Česko-slovenskej výstavy pri príležitosti stého výročia založenia Československej republiky.

Zatiaľ nie je známe, či Fico zruší svoj pracovný program aj na ďalšie dni. V piatok by sa podľa skorších informácií mal spolu so svojím českým náprotivkom Sobotkom zúčastniť v Bratislave na medzinárodnej konferencii Globsec.

01 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 02 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 03 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 04 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 05 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 18:14