StoryEditor

Fica prepustili z nemocnice. Chcem sa poďakovať za to, čo pre mňa urobili, napísal premiér

01.05.2016, 11:13
Autor:
tasrtasrlmlmČTKČTK
Premiér Robert Fico je už z nemocnice doma. Teraz ho čaká rehabilitácia.

Premiéra Roberta Fica dnes doobeda prepustili z nemocnice do domácej liečby. Informáciu priniesol portál topky.sk.

Premiér potom pár hodín po prepustení potvrdil informáciu na sociálnej sieti. Pôvodne sa očakávalo, že premiéra pustia lekári až začiatkom nového týždňa.

Dnes ma prepustili a čaká ma rehabilitácia. Doslova od srdca chcem poďakovať všetkým za to, čo urobili pre mňa a čo robia pre ostatných pacientov," napísal Fico na sociálnej sieti.

"Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a komunikuje so svojím najbližším pracovným okolím," informovala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová. Premiér bude naďalej pod dohľadom lekárov. Podľa hovorkyne je v tejto chvíli predčasé špekulovať, kedy sa Fico vráti na Úrad vlády.

Ficovi operoval srdce 22. apríla prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman s tímom. O aký zákrok išlo, oficiálne nepotvrdili. Premiér bol pre zdravotné problémy hospitalizovaný v NÚSCH od 14. apríla.

Nemocnica celý čas neposkytovala podrobnosti o problémoch prominentného pacienta ani o operácii, ktorú predseda najsilnejšej vládnej strany Smer. Hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová uviedla, že Fico a jeho rodina považujú informácie o zdravotnom stave za "čisto súkromnú záležitosť".

Fico dlhodobo problémy s krčnou chrbticou. Predvlani si pretrhol achilovku a musel byť operovaný.

Médiá upozornili na rozdielny prístup najvyšších slovenských politikov na informovanie o svojom zdravotnom stave. Na rozdiel od Fica otvorene o svojich problémoch hovoril v uplynulých dňoch šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko, ktorý v pondelok absolvoval operáciu žalúdka.

Lekári po nej informovali o dôvodoch zákroku, o priebehu operácie aj o plánovanej dĺžke hospitalizácie predsedu parlamentu.

01 - Modified: 2024-04-25 21:48:43 - Feat.: - Title: V Škótsku bude vládnuť menšinový kabinet, premiér vypovedal koalíciu Zeleným 02 - Modified: 2024-04-25 20:06:55 - Feat.: - Title: Španielska prokuratúra odporučila zrušenie vyšetrovania premiérovej manželky. Mala sa dopustiť korupcie 03 - Modified: 2024-04-23 19:17:45 - Feat.: - Title: Izraelská armáda poprela, že pochovala v nemocnici v Pásme Gazy Palestínčanov. Vojaci mali telá len preskúmať 04 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:41