TASR, Koláž: HN
StoryEditor

Matovič sa pochytil s Beblavým na Facebooku: Chceš byť vždy za chrumkavého a ideš cez mŕtvoly

31.05.2016, 18:49
Autor:
chocho
Matovič na Facebooku reagoval na dnešnú tlačovku Beblavého ironickým statusom, následne si v komentároch vymieňali názory.

"Mirko Beblavý sa nám nejako vyfarbuje," napísal ironicky na svojom Facebooku šéf opozičnej strany OĽaNO Igor Matovič. Prekáža mu prístup bývalého člena Siete a nezaradeného poslanca Miroslava Beblavého k jeho prípadnému účinkovaniu v dozornej rade vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP). Obaja poslanci si následne poslali niekoľko odkazov v komentároch pod statusom.

Prednedávnom sa Beblavý podľa Matovičových slov sám a zadarmo na tento post ponúkal. Aktuálne však dostalo ponuku obsadiť túto pozíciu OĽaNO. Vtedy si Beblavý zvolá tlačovku, na ktorej vyzýva k usporiadaniu verejného konkurzu na spomínané miesto, píše Matovič.

Šéf OĽaNO Beblavému vyčíta, že má dvojaký meter. "Ak by tam mal byť on, tak on a bez výberového konania, samozrejme. Ak nie on, tak výberové konanie, samozrejme," píše v statuse.

Netrvalo dlho, a pod Matovičovým statusom sa objavil komentár od Beblavého. "Igor pokoj," píše Beblavý a vysvetľuje, že ak by mu išlo o získanie funkcie, tak by postupoval inak. Zároveň tvrdí, že ak by post aj získal, ako poslanec by ho podľa ústavy musel vykonávať zadarmo.

Ďalej Beblavý dodáva, že by sa možno prihlásil, ak by konkurz urobili sami od seba. "Takto som sa sám vylúčil práve preto, aby to nebolo o mne a o mojich záujmoch."

Matovič v reakcii napísal, že Beblavému neverí. Šéfovi OĽaNO sa zdá, že bývalý člen Siete chce byť za chrumkavého a ide cez mŕtvoly. Na to Beblavý napísal, že mu ide najmä o to, aby sa na spomínanú pozíciu dostal schopný človek, pretože je to vzácna šanca na kontrolu.

"Naozaj som úprimne prekvapený z toho, ako si potrebuješ v posledných týždňoch do nás buchnúť, silou-mocou," odkázal Matovič Beblavému.

Matovič svojim statusom reagoval na dnešnú Beblavého tlačovku. Na nej bývalý člen Siete povedal, že by opozícia mala do orgánov VšZP a Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) nominovať nestraníkov.

Opozícia by mala podľa Beblavého otvoreným výberom poslať do uvedených orgánov tých najlepších odborne zdatných ľudí. "Navrhujem OĽaNO a SaS, aby sme v rámci opozície spoločne vytvorili výberovú komisiu, ktorá takýto otvorený výber vykoná. Zároveň, aby nevzniklo podozrenie z presadzovania osobných záujmov, chcem vyhlásiť, že sa vzdávam akejkoľvek ambície zastupovať opozíciu v týchto orgánoch," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Beblavý.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-18 12:26:08 - Feat.: - Title: VšZP a ambulancie združené v Zdravite sa dohodli na nových zmluvných podmienkach 04 - Modified: 2024-04-17 08:24:16 - Feat.: - Title: Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa má kompletné vedenie 05 - Modified: 2024-04-13 10:47:44 - Feat.: - Title: Slovenskí branci zrejme prišli o facebookovú stránku. Fotky z lesov v maskáčoch vystriedali videá s ľahkou ázijskou erotikou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:28