Milan Uhrík a Marian KotlebaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kotlebovci sa tešia z brexitu: Chceme vystúpiť z novodobého žalára národov

24.06.2016, 13:23
Autor:
TASRTASR

Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) s veľkým potešením víta rozhodnutie občanov Británie vystúpiť z Európskej únie. Konštatoval to dnes vo svojom stanovisku Milan Uhrík, podpredseda ĽSNS a poslanec Národnej rady SR.

"Toto rozhodnutie prispeje k obnoveniu suverenity a nezávislosti kedysi slávnej a hrdej krajiny. Občania Veľkej Británie pochopili, že zotrvanie v Európskej únii by znamenalo postupný zánik ich krajiny v podobe, v akej ju poznali," zdôraznil Uhrík.

Chcú nasledovať Britov

Podľa neho Británia sa nielenže odmietla stať plnohodnotným členom EÚ a nikdy neprijala centrálnu menu euro, ale dnes sa jej občania jasne vyslovili, že "s diktátorskou a likvidačnou politikou EÚ nesúhlasia".

Ako Uhrík poznamenal, výsledok referenda je veľkým povzbudením pre všetky európske národy, ktoré si chcú zachovať národný a kresťanský charakter svojich krajín.

"ĽSNS bude intenzívne pracovať na tom, aby aj Slovenská republika čo najskôr nasledovala britský príklad a vystúpila z EÚ - z tohto novodobého žalára národov skôr, ako bude neskoro," dodal podpredseda strany.

Briti odchádzajú z únie

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:56