Razia u BašternákaHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Dva dni pred raziou vynášali od Bašternákových firiem dokumenty. Vyzeral ako jeho brat, hovorí svedok

30.06.2016, 11:37
Autor:
hašhaš

Dva dni pred raziou u Bašternáka vynášal muž dokumenty z budovy, kde sídlia jeho firmy. Tvrdí to svedok v reportáži televízie Markíza

"V pondelok v doobedňajších hodinách, keď som odchádzal zo svojho bytu, som videl ako človek, ktorý sa výrazne ponášal na brata pána Bašternáka, odnášal z firmy na Tupého 25 v papierovej krabici dokumenty, resp. šanóny, ktoré boli označené menami firiem," hovorí anonymný svedok. 

Ďalšie detaily si však nevšimol, odchádzal totiž zo svojho bytu a stretol ho iba na chodbe. "V súvislosti dnešných udalostí som si to dal dokopy, že asi to by to mohlo súvisieť,“ dodal v stredajšej reportáži Televíznych novín. Podľa slov svedka vyniesol muž osem až desať šanónov.

Prokuratúra si už vyžiadala od televízie Markíza identitu svedka. 

Ladislav Bašternák má viacero developerských projektov po Slovensku. Pozrite si ich v galérii

Redaktor Markízy Michal Hečko na záver upozornil, že nie je možné overiť, o aké dokumenty išlo. „V každom prípade, tento muž je ochotný o týchto veciach vypovedať na polícii, ak o to bude záujem,“ povedal v reportáži.

Raziu u Bašternáka okamžite kritizovali opoziční poslanci. Policajná razia v objektoch spojených s podnikateľom Bašternákom vyzerá ako vytváranie falošného alibi pre ministra vnútra Roberta Kaliňáka pred jeho štvrtkovým odvolávaním. Myslia si to poslanci zo SaS, ktorá návrh na odvolanie podala aj s OĽaNO-NOVA.

Razia má podľa SaS umožniť Kaliňákovi tvrdiť, že sa podozrenia voči Bašternákovi, ktorý je podozrivý z daňových podvodov, riadne vyšetrujú. "Nevyšetrujú sa a ani sa riadne nevyšetrovali. Ak existovali nejaké kompromitujúce listinné dôkazy o podvodoch Ladislava B., určite nie sú v prehliadaných objektoch. Prečo by sme nemali veriť tomu, že Bašternák bol od Kaliňáka o razii vopred informovaný?" pýta sa Jozef Rajtár.

Razia bola aj v sídle Ladislava Bašternáka. Jeho susedom je Milan Kňažko, pozrite sa, čo na celú vec hovorí

01 - Modified: 2022-09-21 10:42:31 - Feat.: - Title: Nemecká polícia podnikla razie v bytoch ruského oligarchu. Podozrieva ho z porušovania sankcií 02 - Modified: 2022-07-07 17:00:00 - Feat.: - Title: Rozsudok z kauzy policajnej razie na Rómov motivoval ďalšie obete, ako sa brániť. Štát zásah obhajoval 03 - Modified: 2022-06-02 14:33:26 - Feat.: - Title: Zbití Rómovia z Moldavy nad Bodvou uspeli na súde v Štrasburgu. Slovensko im zaplatí vyše 100-tisíc eur 04 - Modified: 2022-04-14 12:57:13 - Feat.: - Title: Nemecká polícia vykonala razie. Extrémisti plánovali uniesť ministra, blackout a zvrhnúť demokratický systém 05 - Modified: 2022-01-26 09:56:05 - Feat.: - Title: Bašternák putuje na slobodu. Rozhodol tak krajský súd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:30