HN/Marek Kmeť
StoryEditor

Unikol dokument, ktorý pripravovali Paška s Blahom. Smer oznámil presunutie konferencie

20.09.2016, 14:25
Autor:
chocho
K rozhodnutiu zrušiť konferenciu dospeli v strane po zhodnotení záverov piatkového bratislavského summitu.

Najsilnejšia vládna strana Smer sa na očakávanej programovej konferencii chcela vymedziť voči silnejúcemu extrémnemu a fanatickému konzervatívnemu nacionalizmu na jednej strane. Na druhej voči extrémnemu a fanatickému kozmopolitnému liberalizmu. Dnes však oznámila, že užšie vedenie strany konferenciu zrušilo.

Konferencia sa mala konať v sobotu 24. septembra a prípravou programového dokumentu strany mal byť podľa informácií agentúry SITA poverený podpredseda Smeru Pavol Paška. Na pomoc si prizval poslanca Ľuboša Blahu.

K rozhodnutiu zrušiť konferenciu dospeli v strane po zhodnotení záverov piatkového bratislavského summitu lídrov 27 krajín EÚ.

"Záujmom politickej strany Smer je zorganizovať programovú konferenciu v širšom medzinárodnom rozmere so zreteľom na nové výzvy, ktorým musí čeliť európska sociálna demokracia. Smer má rovnako záujem o účasť predstaviteľov z partnerských strán. Nový dátum konania konferencie bude oznámený okamžite po zosúladení pracovnej agendy predstaviteľov pozvaných politických strán," informovala hovorkyňa strany Ľubica Končalová.

Ani fašisti, ani liberáli nepredstavujú alternatívu. Má ísť o úvodnú myšlienku pracovného materiálu pre konferenciu Smeru, ktorý unikol na verejnosť a informoval o ňom Denník N. Názov dokumentu je „Silná tradícia, pevné hodnoty, najlepšie riešenia – ideové tézy Smeru-SD“.

V dokumente je sociálna demokracia označená za nenahraditeľnú politickú silu. Z pracovného materiálu vyplýva, že Smer chce riešiť regionálnu nerovnosť na Slovensku či bojovať proti extrémom. Dokument sa hlási k odkazu zakladateľa sociálnej demokracie na Slovensku Emanuela Lehockého a Alexandra Dubčeka.

Dokument sa zaoberá aj takzvanou "politikou nenávisti". Za jej zdroj sú označené neštandardné opozičné strany a pravicové médiá, ktoré sú predvojom extrémizmu. Dva základné programové ciele v ére islamského terorizmu pre Smer sú „bezpečné Slovensko a bezpečná Európa“. „Najskôr chrániť Slovensko, potom pomáhať utečencom,“ píše sa v dokumente.

Pozrite si aj zhodnotenie bezpečnostných opatrení na piatkovom summite v Bratislave, ktoré médiám prezentoval minister vnútra Robert Kaliňák:

01 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 04 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 05 - Modified: 2024-04-08 06:57:08 - Feat.: - Title: Aliancia v parlamente výrazné mení pomer síl, Ficova vláda by s ňou mala ústavnú väčšinu (najnovší prieskum)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:30