StoryEditor

Pozrite si reakcie koaličných a opozičných politikov na koniec Lipšica v parlamente

22.09.2016, 14:36
Autor:
chocho
Daniel Lipšic dnes oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu.

V pondelok autom zrazil chodca, ktorý zraneniam podľahol, a dnes oznámil, že sa vzdá svojho poslaneckého mandátu. Pozrite si v galérii reakcie politikov na rozhodnutie poslanca OĽaNO-Nova Daniela Lipšica:

Jozef Rajtár, SaS

"Neznamená to, že by sme poľavili v našom úsilí, bude nás vidieť rovnako, budeme šliapať na päty korupčníkom rovnako ako doteraz."

Igor Matovič, OĽaNO-NOVA

Dano dnes ukázal, že okrem výborného politika je aj človekom.

Martin Glváč, Smer

"Nehodnotím to, je to jeho osobné rozhodnutie. To, či bude mať opozícia kvalitných poslancov alebo nebude, mne neprináleží hodnotiť. My sa staráme o svojich."

Viera Dubačová, OĽaNO-Nova

"Daniel Lipšic sa vzdal po tragickej autonehode mandátu poslanca NRSR. Bolo pre mňa cťou sedieť s Danielom pod jednou značkou v parlamente. Bude mi veľmi chýbať, pretože jeho boj za lepšie Slovensko, a všetky jeho kroky vedúce k tomuto cieľu, ma veľa naučili. Napokon nám všetkým ukázal, že ďaleko viac ako byť politikom, je zostať človekom a to je najdôležitejší a najsilnejší Danov odkaz pre nás. Ďakujem."

Richard Sulík, SaS

"Tento krok by si zvlášť mohol všimnúť minister vnútra Robert Kaliňák a obyvateľ bytu Ladislava Bašternáka Robert Fico."

Andrej Hrnčiar, Most-Híd

"Vzdanie sa poslaneckého mandátu je vážne rozhodnutie, ja som ho v minulosti urobil. Bolo to v úplne inej situácii. Ja som tento krok očakával. Ľudsky Danielovi Lipšicovi prajem, aby si túto situáciu čo najskôr vyriešil. Je to situácia, do ktorej by som neprial nikomu, aby sa dostal. Je logický krok, čo urobil."

Miroslav Beblavý, nezaradený

"Daniel Lipšic je veľký formát. Vzdáva sa poslaneckého mandátu, pretože podľa vlastných slov za súčasných okolností by ho nevedel vykonávať naplno. Riadi sa teda záujmom občanov. Akokoľvek sme sa v niektorých veciach nezhodli, v parlamente bude veľmi chýbať. Pre svoju kombináciu inteligencie a odvahy. Verím, že sa raz do verejnej služby vráti."

ANKETAMal sa Daniel Lipšic po dopravnej nehode vzdať poslaneckého mandátu? Áno. 28% Nie. 72% Hlasovalo 2852 ľudí, aj vy

Silvia Shahzad, OĽaNO-Nova

"Rozhodnutia nebývajú ľahké. A niekedy sa nedá posúdiť hneď, či boli správne. Daniel Lipšič dnes spravil jedno veľmi zásadné rozhodnutie. Vzdal sa poslaneckého mandátu a ukázal, že politika nie je všetko. Som hrdá na to, že som mala možnosť byť s ním v jednom tíme. Zároveň je mi ľúto, že tak urobil človek, ktorého Slovensko veľmi potrebuje. Nedovoľme, aby čestní ľudia z politiky odchádzali."

Eduard Heger, OĽaNO-Nova

"Dnes sa ukazuje veľkosť politika, ktorý pre Slovensko tvoril a prinášal skutočné hodnoty práva, spravodlivosti, kvalitnej práce a čestnosti. Daniel Lipšic sa rozhodol po autonehode odstúpiť a vzdať sa mandátu poslanca Národnej rady. Dana poznám ako správneho muža na správnom mieste. Je to zlom pre opozičnú politiku. Úprimne mu prajem pokoj, svetlo a dobro."

Boris Kollár, Sme rodina

"Je to osobné rozhodnutie pána poslanca. Ja ho rešpektujem a vážim si tento krok. Mám za to, že jeho odchod oslabí opozíciu."

Veronika Remišová, OĽaNO-Nova

"Kolega Daniel Lipšic mi bude v parlamente veľmi chýbať. Jeho rozhodnutie si nesmierne vážim. Zachoval sa ako chlap a ukázal, že je možná aj iná politická kultúra ako tá, ktorú predvádza Smer a SNS, ktorých politici a ministri sa snažia svoje oveľa vážnejšie prehrešky "vysedieť" dúfajúc, že po čase sa na ne zabudne. Zavinenie pondelkovej dopravnej nehody sa vyšetruje a nie je jasné, či má na nej Daniel nejaký podiel. Ale on namiesto vyhovárania a zahmlievania neváhal a z úcty k obeti a ľuďom na Slovensku odchádza z parlamentu. Prajem mu všetko dobré!"

Ľubomír Galko, SaS

"Daniel Lipšic určite bude chýbať. Neostáva mi nič iné, ako to akceptovať a zobrať to na vedomie. Druhým dychom musím dodať, že tento jeho krok by si mal všimnúť minister vnútra Kaliňák a takisto aj obyvateľ Bašternákovho bytu Robert Fico."

Erika Jurinová, OĽaNO-Nova

"Hrdosť pociťujem i ľútosť... Daniel Lipšic je veľký formát politika."

Richard Vašečka, OĽaNO-Nova

"Daniel Lipšic práve oznámil, že sa vzdáva poslaneckého mandátu. Veľká úcta a česť tomuto mužovi a jeho politickému gestu."

Lucia Nicholsonová, SaS

"Daniel Lipšic svojím dnešným krokom nastavil latku morálnych rozhodnutí politika a jeho svedomia tak vysoko, že Robert Kaliňák sa v tomto svetle javí ako malý švábovitý hmyz, ktorého by bolo dobré zašliapnuť."

Ľuboš Blaha, Smer-SD

"Je to určite ťažká situácia pre neho a najmä pre obeť tejto nehody a vnímam ho pozitívne."

Alan Suchánek, OĽaNO-Nova

"Postavil sa k tomu čelom, myslím si, že je to precedens, ktorý by mohol navodiť limity správania sa aj ostatných poslancov do budúcnosti."

Jozef Burian, Smer

"Je to jeho osobné rozhodnutie, ktoré prijal na základe toho, ako si túto udalosť uvedomuje."

Dušan Tittel, SNS

"Predovšetkým ma mrzí tá udalosť, ktorá sa stala, nielen vzhľadom k tomu, že som poznal pána Kaláeéra, ktorý dlhé roky pôsobil na Slovane. Neprajem to nikomu, aby sa stalo niečo podobné, nielen na strane Emila ale aj pána Lipšica, viem ho ľudsky pochopiť a je to správne rozhodnutie."

František Šebej, Most-Híd

"Rozhodol sa nečakať na konzekvencie, isto to nebolo ľahké rozhodnutie."

Andrej Danko, SNS

"Beriem ho na vedomie."

01 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:03