Minister zdravotníctva Tomáš DruckerTASR
StoryEditor

Programová konferencia na mňa priamy dopad mať nebude, hovorí minister Smeru

22.10.2016, 15:45
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker pre Hospodárske noviny.

Nie ste členom Smeru. Čo si odnesiete z tejto konferencie?
Ja som člen vlády, som nominant strany Smer, bol som prizvaný, aby som sa zúčastnil. Programové vyhlásenie vlády je postavené na rôznych hodnotách strany Smer ako aj koaličných partnerov a som jej súčasťou, to znamená, že chcem aj ja vedieť, aké sú hodnotové orientácie strany, ktorá ma nominovala.

Aký dopad na riadenie ministerstva a na vás ako ministra bude mať táto programová konferencia?
Nemyslím si, že má priamy dopad na mňa a na nikoho z nás, pretože my sa riadime programovým vyhlásením vlády.

Nie ste členom strany, hovoríte, že konferencia nebude mať dopad na riadenie ministerstva zdravotníctva, nechystáte sa ani vystúpiť. Aký je teda zmysel toho, že ste na tejto konferencii?
Som nominantom tejto strany, ktorú reprezentujem ako člen vlády a zaujímam sa o to, čo strana Smer, ktorej som prostredníctvom vládnej exekutívy súčasťou, zamýšľa.

Chápem, že táto strana je dlhodobo dominantná a púta takú pozornosť a dokonca aj rozdeľuje tých, ktorí ju dlhodobo podporujú a tých, ktorí ju ideologicky odmietajú.

Keď ste teraz videli fungovanie zvnútra, nepodáte si prihlášku?
Vôbec som takýmto spôsobom neuvažoval. Myslím si, že som nebol nikdy vnímaný ako politicky aktívny človek. Mojou úlohou a vnútornou ambíciou je niečo urobiť v zdravotníctve a verím, že sa mi to podarí.

Nepresadzovali by sa vám niektoré veci lepšie ako členovi strany?
Vôbec to neviem posúdiť. Nemám zatiaľ ten pocit. Pozrite, nikto nemôže povedať a myslím si, že ani predseda ani najsilnejšej ani inej strany, že môžete byť aj majiteľ veľkej firmy, ale nemáte tú absolútnu moc. Sú iné okolnosti.

Byť v režime, že si myslíte, že ste samovládca a pán všetkého, to funguje v diktatúrach, a tie sa ukazujú že nefungovali a nebudú fungovať.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:09