StoryEditor

Bugár prelomil mlčanie a kritizoval Matoviča. Ten si s poslancami vymieňal urážky a obvinenia

22.11.2016, 17:56

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič dnes v parlamente počas poslednej schodze v tomto roku zase ostro kritizoval koaličných poslancov.

Tentokrát reagoval na zmrazovanie platov poslancov, ktoré podľa neho chcel šéf parlamentu odignorovať.

Podľa Matoviča si dve tretiny poslancov plat nezaslúžia, lebo len podľa príkazu svojich šéfov stláčajú gombíky a nerobia pre ľudí.

Bugárov tvrdý úder

Matovič zároveň opätovne obvinil koaličných a opozičných poslancov z pôvodne plánovanej tajnej dohody na nezmrazení platov. To poslanci v pléne odmietli, Matoviča označili za klamára.

"Toľko lži, nenávisti ako vy tu vykladáte, to nemá obdoby. Pán poslanec, vy si tie peniaze nezaslúžite, kvôli vám sa parlament skoro mesiac nemohol venovať svojej práci," reagoval Dankov poslanec Anton Hrnko.

Slová šéfa obyčajných rozčúlili aj podpredsedu parlamentu Béla Bugár (Most-Híd), ktorý už niekoľkokrát vyhlásil, že sa k Matovičovi nebude vyjadrovať. Tentokrát však tvrdo odmietol reči o tichej dohode. „Ak niekto klame, ste to vy," obrátil sa Bugár na Matoviča a viackrát ho obvinil z klamstva.

Miroslav Číž zo Smeru pripomenul Matovičovi jeho štýl práce, ktoré Číž nepovažuje za výkon mandátu, za ktorý si poslanec zaslúži peniaze.

"Vysypanie striekačiek na hlavu kolegovi, nahrávanie kolegu a zneužívanie v mediálnom priestore, fyzické napádanie iných poslancov, to sú vaše metódy," odkázal Matovičovi s tým, že len vnáša nenávisť do spoločnosti.

Skrátené konanie

Vláda navrhuje v skrátenom konaní prijať zákon, vďaka ktorému platy ústavných činiteľov, poslancov, členov vlády s výnimkou sudcov a prokurátorov zostanú zmrazené aj na budúci rok.

Zmrazovanie platov sa má týkať aj riaditeľa Národného bezpečnostného úradu, štátneho zamestnanca vo verejnej funkcii v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo.

Rovnako vedúceho ostatného ústredného orgánu štátnej správy, komisára pre deti a komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Ich platy sú totiž naviazané na platy poslancov. Výška ich platových pomerov sa má ponechať na úrovni určenej na rok 2016.

01 - Modified: 2024-05-14 10:09:36 - Feat.: - Title: Fungovanie detských ambulantných pohotovostí sa od júla skráti, rozhodli poslanci 02 - Modified: 2024-05-14 13:30:41 - Feat.: - Title: Šimkovičovú a Dolinkovú koalícia podržala, no vnútri tlie spor. Danko žiada odpoveď Hlasu v zásadnej otázke 03 - Modified: 2024-05-14 07:43:02 - Feat.: - Title: Poslanci sa v úvode dňa opäť venovali Fondu na podporu umenia 04 - Modified: 2024-05-09 15:59:53 - Feat.: - Title: Poslanci začali mimoriadnu schôdzu na odvolanie Dolinkovej. SaS schôdzu nepodporila, ale hlasy poskytne 05 - Modified: 2024-05-09 07:25:16 - Feat.: - Title: Poslanci začali štvrtkové rokovanie diskusiou o rozpočtových pravidlách
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
14. máj 2024 20:26