StoryEditor

Známy moderátor pritlačil na Lajčáka. Minister nevedel povedať, či Hlávková klame

24.11.2016, 15:51
Autor:
lmlm
Minister zahraničia v rozhovore povedal, že Hlávkovú nechce obviniť z klamstva a váži si, že na tento problém upozornila.

Známy moderátor Braňo Závodský dnes vo svojej relácii na Rádiu Expres poriadne pritlačil na ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka.

Lajčák: Ja neklamem

Rozhovor začal priamou otázkou, kto klame? "Jeden z vás musí klamať pán minister, inak to nejde," spýtal sa Závodský.

Reagoval na obvinenia o predražených zákazkách, ktoré spustila bývalá zamestnankyňa ministerstva Zuzana Hlávková.

"Ja som neklamal určite, pretože ja neklamem," povedal Lajčák.

Minister zároveň dodal, že Hlávkovú nechce obviniť z klamstva a váži si, že na tento problém upozornila. Dlhšiu časť rozhovoru venoval moderátor otázke, či Lajčák Hlávkovej povedal, že mediálnu poradkyňu Zuzanu Ťapákovú poslal na ministerstvo premiér Robert Fico.

Pretože bývalá zamestnankyňa tvrdí, že jej to minister povedal.

"Mohol minister Lajčák, svetoznámy diplomat, povedať, že Ťapákovú poslal premiér a bude to mať na starosti?" Spýtal sa Závodský narovinu.

Lajčák reagoval, že je to nezmysel, ale opäť nepovedal, že Hlávková klamala.

"Nie som prilepený na žiadnu stoličku"

Minister v rozhovore viackrát zdôraznil, že Ťapáková nemá na ministerstve žiadne rozhodujúce právomoci, nič nepodpisuje a nemá ani zodpovednosť.

Nevedel však presne odpovedať, kto ju do funkcie mediálnej poradkyne odporučil. "Nie je to pre mňa dôležité."

Minister sa pri ďalších otázkach vyjadril, že nežehlí žiadnu kauzu a podľa jeho právnikov neporušil ani zákon o ochrane oznamovateľov korupcie a ani zákon o slobodnom prístupe informácií.

Na záver na priamu otázku moderátora, či odstúpi z funkcie Lajčák povedal, že nikdy nebol prilepený na žiadnu stoličku. "Moja kredibilita je pre mňa dôležitejšia ako funkcia," uzavrel Lajčák.

01 - Modified: 2023-10-21 14:41:23 - Feat.: - Title: Slovenský diplomat Lajčák vyzval Kosovo a Srbsko na pokračovanie v dialógu, v opačnom prípade by útoky mohli eskalovať 02 - Modified: 2020-01-10 14:08:48 - Feat.: - Title: Lajčák dúfa, že Irán sa vráti k jadrovej dohode a že v Iraku sa zníži napätie 03 - Modified: 2019-12-10 20:39:39 - Feat.: - Title: Lajčák a Guterres si vymenili dokument, ktorý aktualizuje spoluprácu OSN a OBSE 04 - Modified: 2019-11-16 09:32:04 - Feat.: - Title: Lajčák si myslí, že ústavní činitelia by mali mať reprezentatívne bývanie 05 - Modified: 2019-11-06 12:02:35 - Feat.: - Title: Lajčák skončí v politike: Ak by som chcel pokračovať, tak kandidujem za prezidenta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 15:28