Predseda vlády Robert Fico (vpravo) a bieloruský prezident Alexander LukašenkoTASR/M. Baumann
StoryEditor

Sulíkovci kritizujú Fica kvôli Lukašenkovi či Castrovi: Odsudzujeme jeho tristnú eskapádu

28.11.2016, 11:34
Autor:
TASRTASR

Strana Sloboda a Solidarita je vážne znepokojená s tým, kam sa uberá slovenská diplomacia.

Vo svojom stanovisku na to poukazuje šéf liberálov Richard Sulík a tímlíder strany pre zahraničnú politiku Martin Klus.

"Oslabený Lajčák len pasívne sekunduje"

Podľa nich sa v poslednej dobe ukázalo, že kormidla zahraničnej politiky sa chopil premiér Robert Fico. Podľa strany kauzou okolo predsedníctva oslabený minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák premiérovi len pasívne sekunduje.

"Predseda vlády Robert Fico vyvolal medzinárodnú pozornosť za svoje hanlivé označenie novinárov. Následne z neznámych dôvodov navštívil s ministrom Lajčákom bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka. A svoju tristnú eskapádu zakončil vyznaním svojich sympatií k ďalšiemu diktátorovi, zosnulému kubánskemu vodcovi Fidelovi Castrovi," uvádza Martin Klus. 

"Je to rutinná európska záležitosť"

Podľa poslanca Európskeho parlamentu a predsedu SaS Richarda Sulíka kolorit Slovenska ako krajiny, v ktorej má šéf exekutívy komplex zo svojej malosti a bezvýznamnosti, dotvárajú jeho výroky, že niekto má záujem prekaziť úspešné predsedanie Slovenska Európskej únii.

"Je to nezmysel už len preto, lebo slovenské predsedníctvo ničím zvláštnym nevyniká ani z hľadiska nastoľovaných tém a návrhov riešení. Je to rutinná európska záležitosť. Vnášanie paranoidných nálad do spoločnosti zo strany Roberta Fica odsudzujeme rovnako ako jeho hrubosť a hodnotovú dezorientovanosť," hovorí Sulík.

Liberáli vo svojom stanovisku opätovne zdôrazňujú, že obrazu Slovenska ako solídnej krajiny nepomáha ani fakt, že premiér býva v byte človeka podozrivého z daňových únikov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:24